Magyar mesék törökül

Kunfalvi Nóra
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évtizedeken keresztül ismerkedtek a magyar gyerekek a török mesékkel, amelyeket a százötven éve született Kúnos Ignác gyűjtött össze. Elérkezett az idő, hogy a török gyerekek is megismerkedjenek a magyar népmese varázslatos világával. A most megjelent En Güzel Macar Masallari (A legszebb magyar mesék) című mesekönyvbe Gün Benderli fordított le néhányat hazánk legendás meséi közül. A kötetben törökül olvashatjuk többek között Az aranymozsár; a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack; A szegény ember szőlője; a Fehérlófia; a Rózsát nevető királykisasszony; A tizenkét varjú és A szamárrá változott barát című meséket.
A világ meséi, Gyermekparadicsom könyvtára sorozat részeként a Nesin Yayinevi könyvkiadó gondozásában megjelent kötetet a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói illusztálták Somorjai Kiss Tibor Munkácsy-díjas tanszékvezető irányításával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.