Nadal először lehet mester

Munkatársunktól
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap kezdődik Londonban a férfi tenisz szezonzáró csúcsviadala, a Mesterek Kupája vagy másképpen az ATP-vb. Az első hasonlót 1970-ben Tokióban rendezték, és az amerikai Stan Smith nyerte. Azóta körbejárta a földtekét, legtöbbet New Yorkban és Frankfurtban időzött, tavaly pedig első ízben költözött az angol fővárosba, ahol Nyikolaj Davigyenko szerezte meg a serleget. Ám az orosz címvédő az idén a világranglista 22. helyére csúszott vissza, így nem kvalifikálta magát, míg tavalyi döntős riválisa, az argentin Juan Martin del Potro szinte az egész évben sérült volt.
A most rajtoló torna érdekessége, hogy a csoportmérkőzések során megismétlődik három idei Grand Slam-torna fináléja. A világelső Rafael Nadal (1.) Wimbledonban, valamint a US Openen legyőzött végső ellenfele, a cseh Tomas Berdych (6.) és a szerb Novak Djokovics (3.) mellé került a sorsoláskor, az A jelű négyesnek még az amerikai Andy Roddick (8.) a tagja. Az Australian Open-döntő visszavágóját a svájci Roger Federer (2.) és a skót Andy Murray (5.) játszhatja le a B csoportban, ahol még a svéd Robin Söderling (4.) és a spanyol David Ferrer (7.) kapott helyet. A londoni kemény pályán utóbbi kvartett kezdi a programot holnap Söderling–Murray és Federer– Ferrer párosításban. A mezőnyből a svájci klasszis négyszer nyert vb-t, Djokovics két éve, Nadal és a többiek viszont még sosem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.