Dönthetnek a korrupcióval gyanúsított főtisztekről

A Hír TV úgy tudja, ők az egyik letartóztatott főrendőr, Hopka Lajos munkatársai voltak a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

BL
2012. 06. 04. 8:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV úgy tudja, ők az egyik letartóztatott főrendőr, Hopka Lajos munkatársai voltak a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A négy másik gyanúsított kényszerintézkedését már vasárnap elrendelték 30 napra. Valamennyien fellebbeztek, ezért a döntés nem jogerős.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap tudatta, hogy Hatala József június 1-jei hatállyal indoklás nélkül felmentette Gulyás Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályának főosztályvezetőjét.

A Hír TV információi szerint összesen hat ember ellen folyik eljárás. Két főrendőr, két főtiszt és két civil ellen. Kalmár Tamást csütörtökön a BRFK épületéből vitték el bilincsben a Terrorelhárítási Központ munkatársai, ezt követően vették őrizetbe Hopka Lajost. A két civilt a Hajógyári-szigeten vették őrizetbe, csütörtökön este. Egyikük a Magyar Nemzet értesülése szerint a sziget szórakozóhelyeinek tulajdonosa, az alvilágból ismert V. László. Nála házkutatást is tartottak, ahol majdnem 400 millió forint készpénzt találtak a terrorelhárítók. A gyanú szerint ő vesztegetett meg két vezető beosztású rendőrt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.