Kölcsönbe vett milliók?

Valamennyi vádpontban Kolompár Orbán elsőrendű vádlott felmentését kérte ügyvédje az egykori cigány vezető és nyolc társa ellen folyó perben.

TK
2012. 06. 13. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolompár védője, Bihari István a keddi tárgyalási napon azt mondta, a gazdasági események nem úgy valósultak meg, ahogyan a vádiratban szerepel. Védőbeszédében kiemelte, hogy az Országos Cigány Önkormányzatnak (OCÖ) a büntetőperben tárgyalt időszakra vonatkozó mérlege egyensúlyban volt.

„A bizonyítási eljárás során bemutatott szakvélemények egyike sem cáfolja, hogy az OCÖ mérlegében nem található vagyonvesztés” – fogalmazott az ügyvéd, aki szerint Kolompár Orbán nem követett el szándékos bűncselekményt.

Az egyik vádpont szerint Kolompár az OCÖ elnökeként a szervezet pénztárából csaknem tízmillió forintot vett fel 2004-ben, és sajátjaként rendelkezett vele. Ezzel kapcsolatban Bihari kedden azt mondta: kölcsönszerződés született, amely valós, és a felek ügyleti akaratáról tanúskodik. Szerinte az eltulajdonítás szándéka Kolompár Orbán esetében nem bizonyítható.


További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.