időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Elmeorvos vizsgálta Portikot

BL
2012.11.09. 04:20

A Magyar Nemzet információi szerint az Energol Rt. volt igazgatóját a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületében vizsgálták meg.

A lap rendészeti forrásokból úgy tudja: mindez annak a kötelező rutinvizsgálatnak a része, amelyet a törvény szerint minden olyan gyanúsított esetében el kell végezni, aki életellenes bűncselekmény elkövetésének részese lehetett. A Magyar Nemzet információi szerint Portikot nem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, hanem a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Aradi utcai épületében vizsgálták meg, ami a névtelenséget kérő nyilatkozók szerint azt jelzi: tizenhat évvel a gyilkosságok elkövetése után a nyomozó hatóság sem számít arra, hogy pontosan tisztázható a gyanúsított akkori elmeállapota. Ennek értékelése egyéb esetekben azért lényeges, mert ha a terhelt az elkövetéskor szellemileg nem volt beszámítható állapotban, úgy korlátlan mértékben enyhíthető a vele szemben kiszabható büntetés mértéke.

Az elmeorvosi eljárás tényét Portik védője, Bánáti Kristóf a lapnak azzal erősítette meg, hogy ügyfelét három órán át vizsgálták, és annak eredményét szakvélemény formájában később ismertetik velük. Az ügyvéd az eljárás részleteiről és az ott alkalmazott módszerről nem kívánt nyilatkozni.

• Portik Tamásnak Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatójával fenntartott kapcsolata is napirendre került a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi, zárt ülésén.

• A Célpont birtokába jutott információk szerint már évtizedek óta kapcsolatban állhatott a titkosszolgálatokkal Portik Tamás. A televízió úgy tudja: a 2010-es választások előtt politikai megrendelésre is végezhetett feladatokat. A jelenleg előzetesben ülő egykori Energol-vezér családtagjaival figyeltetett politikusokat, és komoly rendőrségi kapcsolatokkal is rendelkezett.

 

A teljes cikket a pénteki Magyar Nemzetben olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.