Sikerdíjas ügyfelek újabb offshore-esete

A gyanú szerint egy offshore vállalkozáson keresztül vontak ki legalább másfél milliárd forintot a tulajdonukban állt cégből.

Swendt Pál
2013. 12. 20. 3:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap úgy tudja: a gyanúsítás része, hogy Garamszegi és Dunai közreműködésével az addig olasz kézen lévő Betonút Nemzetközi Építőipari Rt. részvényeit a Geometax Ltd. néven Cipruson bejegyzett offshore vállalkozás vehette meg, amelynek a két gyanúsított mint magányszemély volt a tulajdonosa. A nemzetközi cég értékpapírjai ezután nyomott áron, az eredeti összeg töredékéért cseréltek gazdát. A gyanúsításban szereplő megoldás kísérteties hasonlóságot mutat azzal a tranzakcióval, amely a K&H-ügy büntetőperének vádiratában szerepel. A vád szerint a Betonút 2002-ben két részletben színlelt vagyonkezelési szerződés részeként adott át 1,8 milliárd forintot a brókerügyben felbukkant Britton Llc.-nek, amelynek nagy része később Dunai és Garamszegi svájci számláján landolt. Mindketten, mint a brókerügy elsőrendű vádlottja, Kulcsár Attila egykori kiemelt, „sikerdíjas” ügyfelei sikkasztás vádjával állnak bíróság előtt a jelenleg első fokon tárgyalt büntetőperben.

Az ORFK kommunikációs szolgálata érdeklődésünkre azt erősítette meg, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárás iratait november 21-én vádemelési javaslattal továbbította a Fővárosi Főügyészségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.