2015-ben lép a 21. századba a hármas metró

A 3-as metró legtöbb szerelvényén is lesz angol nyelvű utastájékoztatás csütörtöktől.

MTI
2015. 12. 23. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK és a BKV azért döntött az orosz metrószerelvények hangrendszerének korszerűsítéséről, hogy megelőzze az elöregedett beszédszintetizátorok egyre gyakoribb hibáit – olvasható a közleményben. Hozzátették: a hangrendszer cseréjét a vonalon közlekedő metrókocsik döntő többségén elvégezték, néhány szerelvényen továbbra is a jelenlegi utastájékoztatás lesz hallható. Azokon a szerelvényeken cserélték a hangrendszert, amelyeket a közeljövőben nem szállítanak Oroszországba, ahol a járműveket teljesen felújítják. Az új beszédszintetizátorok és az új hangrendszer megfelel az aktuális technikai elvárásoknak, ennek megfelelően az új készülékekre jobb minőségű, érthetőbb felvételek kerültek, illetve kerülnek fel, és megszűnik a tájékoztatások alatt korábban hallható zaj.

Ahogy a 2-es és a 4-es metró szerelvényein, úgy most már a 3-as metrón is újra Szalóczy Pál hangja lesz hallható – írták. Jelezték: az új technika azt is lehetővé teszi, hogy a metróvonal esetleges forgalmi zavarai vagy az előre tervezett karbantartások esetén előre rögzített, jól érthető tájékoztatás hangozhasson el, nemcsak magyarul, hanem angolul is. A szerelvények érkezésekor és indulásakor elhangzó tájékoztatás automatikus lesz, a vezetőknek ehhez egy gombot sem kell megnyomniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.