Lex Heineken: Kósa szerint blöff, hogy visszalépnének

A kérdés bonyolult, inkább a célokat szerették volna kijelölni – közölte.

MTI
2017. 03. 22. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos a TV2 Mokka című műsorában szerda reggel azt mondta: a témát megvitatták, és semmilyen döntést nem hoztak, megállapították, hogy a kérdés bonyolult, inkább a célokat szerették volna kijelölni. Hozzátette: a cél az, hogy akár jópofának tartja valaki, akár nem, „se horogkeresztes pólót, se sarló-kalapácsos sört ne lehessen árulni”.

Hangsúlyozta: a józan ész szabályait be kell tartani, például a művészeti felhasználást, adott esetben egy kiállításon való bemutatást meg kell engedni. Vannak olyan termékek is, amelyek a vörös csillagot nem önkényuralmi jelképként használják – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője –, egy ásványvíz- és egy tornacipőmárkát említve példaként. A Heinekennel kapcsolatban ugyanakkor azt mondta: épp ez a cég volt az, amely 1951-ben levette söréről a vörös csillagot, mert értelmezése szerint önkényuralmi jelképként volt értékelhető.

Kósa a tervezett szabályozással kapcsolatban azt mondta, meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy adott esetben egy nemzetközi fórumon is meg tudják védeni.

A frakcióvezető beszélt Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt javaslatairól is, azt állítva, hogy a programból általános adóemelés következik. Felidézte: Botka parlamenti képviselőként megszavazta a lakásadót, amiről szintén azt mondták a szocialisták, hogy „fizessenek a gazdagok”, de valójában mindenkit sújtott. A Gyurcsány–Bajnai-kormányok programjának eredményeképp adóemelések voltak, megszorítások, és „ingyenpénzosztással” akartak maguknak politikai tőkét kovácsolni, ami azonban az országot tönkretette – mondta.

„Egyszer már tönkretették az országot az ilyen hülyeségekkel, jobb lenne ettől megóvni magunkat” – fogalmazott Kósa Lajos. Szerinte a szocialisták minden mondata mögött adóemelés van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.