Völner Pál a civiltörvényről: aki ellenzi, az idegen érdeket szolgál ki

Aki nincs velünk, az ellenünk – ezzel a logikával érvelt Völner Pál a civiltörvény mellett.

MN
2017. 04. 20. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azon civil szervezetek kritizálják az új törvényt, amelyek nem az ország érdekeit tartják szem előtt – mondta csütörtökön az MTI-nek az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Völner Pál szerint valószínű, hogy ezen szervezetek is látják: ha a törvényt elfogadják, és ezentúl fel kell tüntetniük, mennyi pénzt kapnak külföldről, akkor kiderülhet, Soros György támogatja őket.

Az is szembetűnővé válhat, hogy ezen szervezetek a migránsok betelepítése és a határok megnyitása mellett állnak ki – tette hozzá.

Völner Pál hangsúlyozta, Magyarországon 62 ezer civil szervezet van, és körülbelül a 20 százalékuknak van az új törvényben meghatározott mértékű – évi 7,2 millió forintos – bevétele, ezek közül pedig nyilvánvalóan csak kevesebbnek külföldi forrásból.

A politikus szerint ez is jól mutatja, hogy nem a tervezett módosítással van a probléma, hiszen csak a migrációpártiak bírálják a törvényt, a túlnyomó többségnek semmiféle ellenvetése sincs.  

Az igazságügyi államtitkár azonban nem mondott igazat: a külföldi támogatású civil szervezeteket megbélyegző törvényjavaslat ellen eddig 248 civil csoport és alapítvány tiltakozott petíció formájában, közöttük a környezetvédő Greenpeace is, amelynek a migrációhoz nincs sok köze – de ott van az aláírók között a Bibó István Közéleti Társaság, a Bohócok a Láthatáron, a Befogad-LAK Erdőkertesi Állatvédő Alapítvány vagy éppen a Magyar Cserkészleány-szövetség. Kérdés, hogy ők milyen idegen érdekeket szolgálhatnak ki.

Az igazságügyi államtitkár érvelése azért is támadható, mert szerdán éppen Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke jelezte, hogy a civiltörvény úgy lenne arányos és objektív, ha azt a belföldi támogatású, vállalatok, pártok és a kormány által patronált civil szervezetekre, sőt a vallási szervezetekre is kiterjesztenék, hiszen ezek is alkalmasak lehetnek a manipulációra, a propagandatevékenységre. 

Völner Pált korábban az sem riasztotta meg, hogy a The Times értesülése szerint Németország, Franciaország és további körülbelül 21 uniós tagállam arra készül, hogy ultimátumot adjon át még az idén Magyarországnak és Lengyelországnak – amennyiben nem fogadják be a migránsok áttelepítési kvótáját, távozzanak az unióból.

Völner ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy „renitensként kezelik, és a büntetőpadra akarják ültetni Magyarországot a keménykedő brüsszeli csúcsvezetők”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.