Migránspártinak gondolt tolmácsokat küldött el a bevándorlási hivatal

A Migration Aid egyik vezetőjének alkalmazása miatt fordult a lap a Belügyminisztériumhoz.

MN
2017. 08. 12. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz tolmáccsal szakította meg tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), amiért „helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont mingránsoknak” – írja a Magyar Idők a Belügyminisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

A lap azért fordult a tárcához, mert a Migration Aid International Ltd. egyik vezetője, Aida El-Seaghi is vállal hatósági fordítást. Azt írják, El-Seaghi 2016-ban jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ám foglalkoztatását nem javasolták, mert „komoly kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni”. Hozzáteszik, hogy „a szervezet, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között, támogatja a migránsok befogadását, és 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett – mindezzel pedig, még ha akaratlanul is, de Soros György tervének megvalósulását segíti elő”.

A Magyar Idők megkereste El-Seaghit is, ám ő nem kívánt válaszolni a kérdésekre. A lap hozzáteszi, biztosat az ügyről nehéz állítani, mivel a Belügyminisztérium leszögezte, hogy egyedi ügyekben nem adhatnak felvilágosítást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.