Nyomós nemzetbiztonsági okot emlegetnek Szél Bernadett kitiltásánál

Azzal érvelnek, az LMP-s politikus olyan szakértőt jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, aki nem ment át az átvilágításon.

MTI
2018. 01. 19. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hirado.hu több, egymástól független forrásból úgy értesült, „nyomós nemzetbiztonsági oka” van, hogy Szél Bernadett LMP-s társelnököt Németh Szilárd fideszes politikus „eltanácsolta” a nemzetbiztonsági bizottság üléseitől: az ellenzéki politikus a migrációs válság közepén egy olyan külsős szakértő-munkatársat jelölt a bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel: Kabulban született, illetve „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet, a MigSzol alkalmazottja volt” – vette át az egyébként már korábban ismertté vált fideszes érvelést az MTI. 

Idézik Németh Szilárdot, miszerint Szél Bernadett „kapcsolatban áll a Soros-birodalom bevándorlásszervező civil szervezeteivel, politikusként a bevándorlást és a kvótákat képviseli”, ezért a kormánypárt kockázatosnak tartja, ha jelen van a bizottsági üléseken, amikor a Soros-terv a téma. A kormánypárt azt kérte, jelöljön az LMP más tagot a bizottságba, illetve jelezték, ha mégis elmegy, ők kivonulnak az ülésről.  

Szél Bernadett minderre úgy reagált, hogy Németh Szilárd nem tilthatja ki őt a bizottságból, ha ezt mégis megteszi, akkor minden létező jogi eszközt igénybe vesz majd. Jelezte, hogy részt fog venni a bizottság soron következő ülésén.   

A hírportál szerint egy konkrét nemzetbiztonsági jelentőségű ügy áll a bizottsági „távol tartás” mögött, és ez „érzékenyen érinti” az LMP miniszterelnök-jelöltjét. A portálnak több, egymástól független rendészeti és kormányzati forrás is megerősítette, Szél Bernadett a migrációs válság közepén egy külsős szakértő-munkatársat jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel a múltjában: 1986-ban az afgán fővárosban, Kabulban született, korábban a MigSzol alkalmazottja, „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt”. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította. Szél Bernadett a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a belügyminiszterhez, aki azonban helybenhagyta az AH döntését – írta a Hirado.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.