Kósa Lajos nem tagad, de ködösít a milliárdokról

A minisztert szerint az egész állampapírügy szélhámosság, de azt nem állította, hogy a dokumentum hamis lenne.

MN
2018. 03. 13. 11:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez egy igazi szélhámosság, kamu történet” – ismételte el többször is Kósa Lajos tárca nélküli miniszter, amikor kedden, Dunaújvárosban a Magyar Nemzet által bemutatott közjegyzői dokumentumról kérdezték a riporterek. A dokumentumban szereplő állításokkal szemben azt is többször elismételte: soha senkinek nem vett állampapírokat, nem fogadott el egy fillért sem, és nem kezelt semmilyen bankszámlát.

Arra a konkrét kérdésre, hogy hamisítványnak tartja-e a Magyar Nemzetben megjelent dokumentumot, Kósa nemmel felelt, de azt ismételgette, hogy szerinte szélhámosságról van szó. Az ügyről annyit elárult: még polgármestersége idején „egy munkatársa ismerőse” jelentkezett azzal, hogy „van egy hölgy, aki hihetetlen összeget örökölt Németországban”, és állítólag tőle érdeklődött, hogy mit csináljon vele. „Mondtam, hogy tegye magyar állampapírba meg hozza Magyarországra és fektesse be, de semmi közöm hozzá” – állította Kósa.

Kósa több kérdésre is azt állította, hogy nem olvasta a Magyar Nemzetet cikkét, így nem tudja pontosan, valóban a német örökségről szól-e a közjegyzői okirat. Egy kérdésre viszont elismerte, hogy járt már Tóth Ádám, a Magyar Közjegyzői Kamara elnökének irodájában, ahol az készült. Ugyanakkor ragaszkodott hozzá, hogy „az egész történet egy hamisítvány”, és nem véletlenül a választási kampányban került elő. 

###HIRDETES###

Mint arról beszámoltunk: Kósa Lajos egy közjegyzői okirat szerint négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett. A Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból kiderül, a fideszes politikus 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták. A több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el – áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósát, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.