Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Orbán nagypénteken: Név szerint ismerjük Soros zsoldosait

A keresztény ünnepről beszélt a Kossuth rádión Orbán Viktor, hogy aztán a bevándorláshoz, majd Soros György ügynökeihez jusson el.

Koncz Tamás
2018. 03. 30. 6:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagypénteken is megtartotta szokásos interjúját a Kossuth rádión a miniszterelnök, aki ezúttal a keresztény ünnep apropóján kapcsolt kampányüzemmódba. Először arról beszélt, hogy a keresztény Európa olyan természetességgel vesz körül minket, mint a beszívott levegő.

Csakhogy ennek megőrzése politikai kérdéssé vált – fejtegette Orbán Viktor, aki nem túl váratlanul rátért a Fidesz fő kampánytémájára is: szerinte most nem hittételek jelentik a fő kérdést, hanem az, hogy ezt az életmódot meg tudjuk-e őrizni, vagy külső hatásra, a migráció nyomására fog megváltozni.

Orbán szerint reális a veszély, hogy az európai országok városról városra, sőt kerületről kerületre veszítik el a keresztény kultúrát – ám erről nehéz meggyőzni a nyugati politikusokat, akik csak néhány éves távlatokban gondolkoznak, és saját kertvárosi környezetükben védettnek érzik magukat. Ezzel szemben a magyarok történelmi távlatokban hoznak döntéseket – büszkélkedett a kormányfő.

Ha már történelmi távlatokról és párhuzamokról van szó, a miniszterelnöknek nem jutott eszébe, hogy a Biblia szerint a Szent Család Heródes elől menekülve érkezett Júdeából Egyiptomba  – vagyis Jézus gyermekként menekültnek, a kormánypropagandában divatos szóval élve migránsnak számított.

Ezután jött a második fő kampánytéma. A keresztény ünnep témájától végképp eltávolodva, Orbán Viktor Soros Györgyről kezdett beszélni: mint mondta, kiszivárogtatott hangfelvételekből, „a Soros zsoldoshadsereg tisztjeitől” tudható, hogy itthon kétezren dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében. A miniszterelnök azt is megjegyezte, hogy a kormánynak elég sok tudása van ezekről az emberekről, és „névre szólóan” tudják, kik ők.

Orbán szerint Brüsszel azon van, hogy Magyarország csak idén tízezer menekültet fogadjon be, de ezt az elképzelést a magyar kormány blokkolni fogja a júniusi EU-csúcson. Végül – a 12 ezres téli rezsicsökkentés megemlítése mellett – a miniszterelnök-választás tétjére is kitért a hangsúlyozottan ünnepi interjúban. Mint mondta, két lehetőség közül lehet választani, a nemzeti kormány és a magyar Magyarország, illetve az internacionalista kormány és a bevándorlóország között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.