Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Harangozó jelen volt a videó átvételénél

Az országos rendőrfőkapitány megerősítette a tényt, amit a szocialisták folyamatosan tagadnak.

2013. 10. 22. 16:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A m1 Híradójának értesülései szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában Papp Károly altábornagy a keddi ülésen megerősítette, hogy a nyomozati anyagok arra utalnak: Harangozó Tamás jelen volt a Jókai utcai pártszékházban a videót tartalmazó CD átadáskor. Harangozó – aki tagja a bizottságnak – nem vett részt az ülésen. Elhangzott még, hogy vizsgálják az MSZP-székház kameráinak felvételeit.

Mesterházy Attila MSZP-elnök és Török Zsolt, a párt szóvivője kedden is tagadta, hogy Harangozó jelen lett volna a felvétel átvételekor. Állításuk szerint a jogász végzettségű politikusnak csak később mutatták meg a videót, aki ezt követően tett feljelentés-kiegészítést a rendőrségen. Korábban Török egyébként még arról beszélt, hogy „nem politikai szereplő vette át a CD-t”.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szocialisták megrendelték, múlt szerdán megkapták, majd megnézték a felvételt, feljelentést tettek a rendőrségen, viszont hallgattak róla, hogy a birtokukban volt az anyag, és még az MSZP elnöke is a Hvg.hu-ra hivatkozva rukkolt elő vele pénteki sajtótájékoztatóján.

Mesterházy Attila ezt követően követelte a bajai választási eredmény megsemmisítését, valamint hazugnak nevezték Baja polgármesterét és a Fideszt. A hétfői rendőrségi sajtótájékoztatóig az MSZP úgy tett, mintha semmit nem tudna a hamisított felvételről. Ezt követően azonban Török Zsolt, a párt szóvivője olyan nyilatkozattal állt elő, amelyből egyértelműen kiderült, hogy az MSZP-ben ismerték a bajai hamisított felvételt. Kedden a rendőrség kihallgatta Király Györgyöt, az MSZP sporttagozatának alelnökét, aki a tanúvallomások alapján megrendelte a videót.

A Fidesz szerint biztosan megáll a hamis vád bűntettének alapos gyanúja a bajai időközi választással kapcsolatban készült videó ügyében. A kormánypárt emiatt bejelentést tesz a rendőrségnél, a felvételt bemutató és kommentáló Hvg.hu hírportált pedig bepereli.

Az m1 Híradója egyébként kedden hiába kereste Gavra Gábort, a portál főszerkesztőjét. A köztévé azt tudakolta volna tőle, vajon ki lehet az a Hvg.hu által hitelesnek titulált személy, akitől megkapták a felvételt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.