Deutsch Tamás: A multikulturalizmus teljes csődöt mondott

A tömegesen ideérkező emberek nem integrálódni fognak, hanem szigetszerű közösségeket fognak létrehozni, párhuzamos társadalmak jönnek létre, miközben az őshonos európai népesség fogyása révén a többség-kisebbség viszonyrendszere egy-két évtizeden belül radikálisan átalakul – minderről Deutsch Tamás beszélt az Origónak. A fideszes EP-képviselő szerint a magyar emberek nem vevők arra a bevándorláspárti politikára, amit az ellenzéki erők képviselnek.

Forrás: origo.hu2019. 02. 28. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfontosabb témája a mostani kampánynak az az 500 millió európai polgárt elsőrendűen érintő kérdés, amit a bevándorlás szóban lehet megragadni. Ráadásul nemcsak arról van szó, hogy ez egy elsőrendű fontosságú kérdés, hanem a migráció negatív hatásait minden uniós polgár személyesen is megtapasztalhatja. Deutsch felhívta a figyelmet arra is, hogy eddig az uniós tagországok közül egyedül Magyarországon mondhatták el a véleményüket az emberek a migrációról, míg most ezt minden uniós országban meg lehet tenni. A helyzet az világos: mind a 27 uniós tagországban fontos kérdés a bevándorlás ügye, és abba az irányba haladnak a folyamatok, hogy ez a kérdés növeli a részvételt. Végre az EP-választás lehetőséget teremt arra, hogy az európai vezetők ne felhatalmazás nélkül hozzanak döntést a bevándorlásról, hanem az európai polgárok akaratára építve születhetnek döntések a bevándorlás jövőjéről.

Deutsch Tamás szerint a magyarországi ellenzék egy többes csapdában vergődik. 2015-16-ban teli torokból azt mondták, hogy a migráció egy álprobléma, majd pedig a valóság bekopogtatott az ellenzéki pártok ajtaján is, és kiderült, hogy ez egy sorskérdés, és mindegyik európai polgárt a személyes hétköznapi életében is érinti. Ekkor egy 180 fokos fordulatot kellett volna venniük, de ez nem történt meg. A fideszes politikus szerint világosan kiderült, hogy a magyar választók nem voltak vevők arra a bevándorláspárti politikára, amit ezek az erők képviselnek.

Struccpolitikát folytatnak

Emlékeztetett arra is, hogy a baloldali pártok EP-képviselői minden egyes szavazáskor egyértelműen a bevándorláspárti parlamenti többséggel szavaztak. Beleevezték magukat egy olyan csapádba, miszerint szabadulnának a bevándorláspárti állásponttól, de ezt a korábbi időszak cselekedetei alapján nem tehetik meg. Mindezek eredményeképpen most egy struccpolitikát folytatnak, és nem beszélnek a bevándorlásról – hangsúlyozta Deutsch.

Megjelent az ideológiavezérelt gondolkodás

A bevándorlóknak az integrációja gyakorlatilag három-négy évtizede kérdés az adott országokban. Ezen a ponton lépett be az ideológiavezérelt gondolkodás, aminek a megjelenési formája ebben az esetben a multikulturalizmus volt – mondta Deutsch Tamás. Az a nézet, hogy a keresztény-zsidó kultúrától eltérő kultúrák egyenlően jelenjenek meg a kontinensen, mára teljesen csődöt mondott – tette hozzá. Jó példa erre Németország, ahol 3,5 millió török munkavállalót importáltak a korábbi évtizedekben, de ez az időszak is kevés volt ahhoz, hogy teljesen integrálódjanak. Deutsch példaként hozta fel Mesüt Özil esetét, aki a török elnökkel való találkozása után kénytelen volt az óriási botrány hatására lemondani a német válogatottságáról. Nem az a kérdés, hogy miért nem sikerült az integráció, hanem hogy ennyi kudarcsorozat után a politikusok miért hirdetik azt az igét, hogy most lehet létrehozni a sikeres multikulturális társadalmat.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.