időjárás 7°C Ignác 2023. február 1.
logo

Baloldali támadások kereszttüzében az új magyar közösségi oldal

Elek Nikoletta
Forrás: Facebook, Hundub
2020.12.30. 16:30
Baloldali támadások kereszttüzében az új magyar közösségi oldal

Folyamatos támadások kereszttüzébe került a legújabb magyar közösségi oldal. A hackereken túl a hazai balliberális média és egyes baloldali politikusok is minden erejükkel azon fáradoznak, hogy ellehetetlenítsék vagy éppen lejárassák a Hundubot. Nem meglepő módon így

azonnal napvilágot látott több összeesküvés-elmélet is, hogy vajon mi lehet a célja az új közösségi platform létrehozásának.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek az a gyanúja, hogy a magyar kormány a Facebook kiiktatására készülhet, ezért reklámozza a propagandasajtó gőzerővel a „mélymagyar pótfészbúkot”, ami majd idehaza a Zuckerberg-galaxist fogja felváltani. Az ellenzéki politikus úgy véli, hogy a kormány ezzel is Putyinnak szeretne imponálni, hiszen az orosz elnök hasonló dologban mesterkedik már egy ideje Oroszországban is.

Vele egy időben az MSZP-hez és a DK-hoz köthető Ezalényeg.hu is előállt a saját verziójával. A baloldali portál azt hangoztatta, hogy a kormány minden bizonnyal azért hozta létre a Hundubot, hogy azon keresztül szerezze meg a választópolgárok adatait, hiszen ebből majd 2022-ig ki fog derülni, hogy ki a barát és ki az ellenség.

A baloldali áskálódók mellett a hackerek is bevetették magukat: a Hundub alapítóinak bejegyzéséből kiderül, hogy az elmúlt napokban csak a Cloudflare (a felhasználói adatok fokozottabb védelmét biztosító DNS-szolgáltatás) hatvanmillió támadást blokkolt, amelyek jelentős része az Egyesült Államokból érkezik. Ezen akciók eredményeként lelassult és akadozott az oldal.

A közösségi hálózat alapítói a vádaskodóknak üzenve kijelentették:

„Nem áll mögöttünk sem Orbán, sem Soros. Saját erőből és közösségi finanszírozással akarjuk működtetni a Hundubot. Magyar civilek vagyunk, akik nem akarnak közszereplők lenni, de akik mindent megteszünk azért, hogy legyen magyar közösségi hálózat is.”

Az oldal fejlesztői végül hangsúlyozták, hogy ha szükséges, a hatóságokhoz fordulnak a törvénytelen akciók miatt, addig pedig maguk próbálják megvédeni a szabad véleménynyilvánítás magyar platformját.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, december 6-án startolt idehaza a Hundub magyar közösségi hálózat, amely a hagyományos közösségi oldalakhoz képest számos új funkciót is kínál a felhasználóknak. Pál Csaba, a platform alapítója lapunk kérdésére elmondta: a Hundub esetében nem kell attól tartani, hogy az oldal majd indokolatlanul töröl, tilt vagy korlátoz embereket a személyes véleményük miatt, ugyanis a Facebookkal ellentétben ez a hálózat nem alkalmaz politikai cenzúrát. Az ügyvezető hangsúlyozta: ezt a közösségi platformot tényleg a közösség alakítja, és a hazai közösség mindig kreatívabb, mint néhány külföldi milliárdos.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.