Láng Zsolt: Hogy történhetett meg, hogy Budapest nem lett fellobogózva?

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője levelet írt a főpolgármesternek: magyarázatot várnak arra, hogy március 15-én miért nem kerültek ki Budapest köztereire, hídjaira, főútvonalaira a nemzeti színű zászlók. Ez egyébként nemcsak hazafiasság kérdése, hanem a fővárosnak jogszabályi kötelezettsége is.

Forrás: Facebook2021. 03. 17. 17:29
LÁNG Zsolt
Budapest, 2019. november 5. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fõvárosi képviselõje az új összetételû Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője levelet írt a főpolgármesternek: magyarázatot várnak arra, hogy március 15-én miért nem kerültek ki Budapest köztereire, hídjaira, főútvonalaira a nemzeti színű zászlók. Ez egyébként nemcsak hazafiasság kérdése, hanem a fővárosnak jogszabályi kötelezettsége is.

A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője magyarázatot vár Karácsony Gergely főpolgármestertől arra, hogy hogyan történhetett meg, hogy Budapest nem lett fellobogózva a nemzeti ünnepre. Láng Zsolt nyílt levélben vonta kérdőre a főváros első emberét.

„Március 15-én, Budapesten közlekedve megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az 1990-es rendszerváltás óta először nincsenek föllobogózva nemzeti ünnepünkön sem a főútvonalak, sem a közterek, sem hídjaink. Ez a mulasztás egészséges hazafias jóérzésünkön kívül jogszabályokat is sértett. Nem beszélve arról, hogy számos baloldali vezetésű kerületben a városházára sem került ki a magyar nemzeti színű zászló” – írta a főpolgármesternek címzett levelében Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. Láng hozzátette: egy éve van velünk a koronavírus-járvány, egy éve ez a sokadik ünnepünk, amelyen nem tudunk úgy emlékezni, ahogyan szeretnénk. Idén csak annyi jutott nekünk, magyaroknak, hogy egy-egy szál virággal felkeressük az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező helyeket, emlékműveket, kifejezve tiszteletünket elődeink hőstettei előtt. Idén a koronavírus-járvány miatti korlátozások nem tettek mást lehetővé a családok számára, minthogy egy sétát tegyenek Budapesten a nemzeti ünnepen.

„Tisztelt Főpolgármester úr! A fővárosi családok az egyik legnagyobb nemzeti ünnepen nem érdemelték volna meg, hogy Budapestet ünnepi díszbe öltöztesse és föllobogózza a városvezetés? Ráadásul Önnek, tisztelt Főpolgármester úr, jogszabályban előírt kötelezettsége is, hogy március 15-én a magyar nemzeti zászlót kitegye Budapest főbb közútjaira, köztereire és hídjaira! Ezt Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének a főváros fellobogózásáról szóló 24/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendeletének 2. §-a mondja ki” – szögezte le a kormánypárti politikus.

„Tisztelettel várom Főpolgármester Úr válaszát arra, hogy miként fordulhatott mindez elő? Van-e felelőse és következménye a jogsértésnek, amiben Budapest vezetése a saját jogszabályait nem tartja be?

Ezek után hogyan várja el bárkitől is a jogkövető magatartást? Mostanában Ön annyit foglalkozik az Amerikai Egyesült Államok politikai életével, érdekeivel. Ön szerint mi történne Washington polgármesterével, ha a függetlenség napján nem tenné ki a fővárosban az amerikai zászlót?” – szögezte a kérdést Karácsony Gergelynek Láng Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.