Az új EU-s szótár szerint kerülendő az anya és az apa megnevezés

Kezdetét vette az Európai Bizottság által szorgalmazott LMBTQ 2025 stratégiában lefektetett genderdogmák megvalósítása.

Forrás: citizengo.org2021. 04. 02. 6:45
JOUROVÁ, Vera; DALLI, Helena
Brüsszel, 2020. november 12. Vera Jourová, az Európai Bizottságnak az értékek és átláthatóság ügyében illetékes alelnöke (b) és Helena Dalli esélyegyenlõségért felelõs biztos az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, interszexuális és queer) csoportok egyenlõ bánásmódjára irányuló bizottsági stratégiát ismertetõ brüsszeli sajtóértekezleten 2020. november 12-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys Fotó: John Thys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetét vette az Európai Bizottság által szorgalmazott LMBTQ 2025 stratégiában lefektetett genderdogmák megvalósítása – hívta fel a figyelmet a CitizenGO. A konzervatív érdekvédelmi szervezet rámutatott:

az európai vezetők és bürokraták komolyan gondolják a társadalmi és intézményi struktúrák teljes átalakítását,

amelyet szemléletesen bemutat az a két dokumentum is, amelyet az Európai Parlament március 11-én fogadott el. Az egyik ilyen – emlékeztetnek – az a határozat, amelyben a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális közösségek számára szabadságzónává minősítették az Európai Uniót, emellett pedig egy olyan dokumentumot is jóváhagytak, amelyik abban segít eligazodni a képviselőknek, hogy az LMBTQ-közösségekre nézve ezentúl melyek a kerülendő és melyek az elfogadott megszólítások az épületen belül.

A szótárban leszögezik: a változatos családformák elismerésének célja érdekében

kerülendő az anya és az apa szavak használata, helyette inkább a szülő és a gondozó a preferált megszólítás.

A biológiai nemet a személyhez rendelt nem kifejezése váltja fel, sőt ezentúl a nemváltoztatás szót sem lehet használni, helyette a szexuális átmenet a helyes megfogalmazás. Ezeken kívül pedig már a melegházasság sem politikailag korrekt kifejezés, ugyanis a dokumentum szerint immár az egyenlőségen alapuló házasság kifejezést illik használni helyette.

A CitizenGO hangsúlyozza:

a Magyarországra nehezedő LMBTQ-nyomás egyre erősödik az Európai Unió részéről, ezért folytatni kell azt a kampányt, amelyben a szervezet az LMBTQ-gyarmatosítás és az ideológiai zsarolás azonnali befejezésére szólítja fel a bizottságot.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, tavaly decemberben az Európai Bizottság LMBTQ-stratégiája ellen indított petíciót a CitizenGO. A szexuális kisebbségek esélyegyenlőségére vonatkozó tervezet többek között olyan sarkalatos témákban kíván jogi integrációt elérni, mint tagállami szintű LMBTQ-stratégiák létrehozása és megvalósítása, a genderoktatás bevezetése az iskolákban, a homoszexuális kapcsolatok jogi elismerése minden európai országban, valamint a homofóbia mint „uniós bűncselekmény” bevezetése.

Válaszul a tervezetre a CitizenGO levelet küldött Ursula von der Leyennek, amelyben emlékeztette az Európai Bizottság elnökét Európa keresztény gyökereire és az Európai Unió alapítóinak a szándékaira, valamint arra kérte a biztosi testület vezetőjét és tagjait, hogy

tartsák tiszteletben Magyarország szuverenitását olyan kérdésekben, mint a család, a szexualitás, az oktatás, a házasság és a biológia, és vonják vissza az LMBTQ 2025 stratégiát.

A tiltakozó petíciót több mint százharmincezer ember írta alá. Az összegyűlt szignókat a konzervatív érdekvédelmi szervezet képviselői a budapesti mellett a pozsonyi, a zágrábi, a varsói, a római, a párizsi, valamint az Európai Bizottság madridi képviseletének az irodájában adták át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.