Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A migránsválság alatti törésvonal rajzolódik ki a gyermekvédelem kapcsán

A gyermekvédelem ügyében és a globális LMBTQ-lobbi megítélése kapcsán is egyre inkább a 2015-ös migrációs válság után tapasztalt törésvonal alakul ki Európában: míg a közép-európai országok védik a szuverenitásukat és a hagyományos értékeket ezekben a kérdésekben, addig a nyugat-európai országok egyre inkább elszakadnak mindettől – írja elemzésében Deák Dániel.

Forrás: Facebook2021. 06. 29. 11:28
Európába igyekvõ és a líbiai parti õrség által feltartóztatott migránsokkal beszél a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) munkatársa a tripoli kikötõben Fotó: - Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A 2015-ös migrációs válság jól rávilágított arra, hogy miközben a nyugat-európai országok számára már nem olyan fontos az európai kultúra és a hagyományos értékek védelme, addig a közép-európai országok immunrendszere beindult, és szembeszálltak a bevándorláspárti erőkkel. Ennek egyik leglátványosabb megnyilvánulása a V4-ek szoros együttműködése, a szövetségük megerősödése volt” – elemzi a kialakult európai politikai helyzetet közösségi oldalán Deák Dániel. A XXI. Század Intézet főmunkatársa szerint

Magyarország a migráció kapcsán is először jelentette ki, hogy meg kell állítani, melynek hatására rengeteg támadás érte hazánkat.

– A mostani ügyhöz hasonlóan akkor is felmerült a kizárásunk az Európai Unióból. Az idő múlásával azonban egyre többen ismerték el Magyarország igazát, sőt ma már az EU is több korábbi magyar javaslatot ültetett át a gyakorlatba – emlékeztet az elemző.

https://www.facebook.com/photo?fbid=350631453087558&set=a.290994642384573

Deák Dániel rávilágít arra, hogy a gyermekvédelem és a globális LMBTQ-lobbi kapcsán Magyarország egy törvénymódosítást fogadott el, ami a bevándorláshoz hasonló ellentéteket eredményezett az Európai Unión belül.

Több közép-európai ország vezetője kiállt hazánk mellett, ilyen volt Szlovénia, Lengyelország, Csehország,

míg sok nyugati ország hangosan bírálta a törvényt, olyanok mint Németország, Luxemburg vagy épp Hollandia.

„ A két ügy már csak azért is párhuzamba állítható, mert egyebek mellett ismét szuverenitáskérdésről, az önrendelkezésünkről van szó: ki dönthet a gyermeknevelésről? Engedni kell-e a globális LMBTQ-lobbi és az azt támogató NGO-k nyomásának? A bevándorlás kapcsán ezek a kérdések így szóltak: ki dönthet arról, hogy kivel élünk együtt? Engedni kell-e a globális bevándorláspárti erők és NGO-k nyomásgyakorlásának?” – fejtegeti az elemző. Szerinte „mindezek fényében

nem meglepő, hogy akik pár éve idegengyűlölőnek tituláltak bennünket a bevándorlás elutasítása miatt, azok most homofóbiával vádolják az országot.

Ez ugyanakkor nem igaz, hiszen a globális LMBTQ-lobbi nyomulásának ellenállni egyáltalán nem jelent melegellenességet. Annak célja ugyanis valójában nem az esélyegyenlőség vagy az elfogadás erősítése, hanem a hagyományos társadalmi és politikai rend szétverése és egy új hatalmi struktúra kialakítása” – hívta fel a figyelmet Deák Dániel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.