A hiperpasszív nyelvtudású Karácsony egy mondatot sem képes angolul megérteni

Ismét leégett a főpolgármester, amikor egy egyszerű angolul adott instrukciót sem értett meg ország-világ előtt.

Forrás: Facebook2021. 08. 18. 10:51
null
20210724 Budapest Pride 2021 fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely – noha eredetileg állította, beszél idegen nyelvet, majd kínos magyarázkodásra kényszerült – már többször tanúbizonyságát adta annak, hogy a nyelvismeret nem az erős oldala. Bohár Dániel, a Pesti TV munkatársa tette közzé a Facebook-oldalán azt a videót, ami szerint Budapest főpolgármestere egy nemzetközi konferenciának volt a résztvevője, 

ahol a baloldali politikus, miután szót kapott, képtelen volt bekapcsolni a mikrofonját, aminek feltehetőleg az volt az oka, hogy a beszélgetés vezetője angolul közölte Karácsonnyal, hogy övé a terep.

 

Emellett az is figyelemre méltó, hogy a helyi és regionális ügyekkel foglalkozó tanácskozáson vajon milyen gondolatokat adhatott át a közel két éve tartó főpolgármesteri időszakából, látva, hogy Budapesten úrrá lett a káosz.

 

Még júniusban a német külföldi „közszolgálati" csatorna, a Deutsche Welle (DW) riportere angolul próbálta kérdezni Karácsony Gergelyt egy tüntetést követően, de a főpolgármester vélhetően a kérdést sem értette, így nem válaszolt az újságírónak. Később Karácsony a Pesti TV egyik munkatársát kezdte sértegetni, aki felajánlotta neki, hogy fordít. Ekkor éppen Bohár Dániel ajánlotta fel Karácsonynak, hogy segít a válaszait angolra és németre is lefordítani, de a főpolgármester továbbra sem válaszolt a DW kérdésére.

 

Egyébként Karácsony már tavaly is bizonyította, hogy önállóan nem tudja megoldani a nemzetközi diplomáciai tárgyalásokat. Emlékezetes volt, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter, a főpolgármester és a dél-koreai nagykövet megemlékezést tartott a Hableány-tragédia egyéves évfordulóján. Az esemény végén a koreai nagykövet angolul elhangzó mondatait Szijjártó Péter volt kénytelen lefordítani a főpolgármesternek.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Karácsonynak nincs államilag elismert nyelvvizsgája, mindössze lektorátusi igazolással rendelkezik, az viszont nem feleltethető meg egy klasszikus középfokú bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak.

 

Amikor ez a tény napvilágot látott, a főpolgármester azt ígérte, hogy miniszterelnökként angol nyelven fog sajtótájékoztatót tartani, ami az eddigiek alapján nehezen elképzelhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.