A pécsiek többsége egyáltalán nem akar melegfelvonulást

A járvány miatt meghiúsult pécsi LMBTQ-felvonulásra tavaly májusban került volna sor, a szervezők viszont idén újra megpróbálnák.

Forrás: bama.hu2021. 09. 07. 21:23
LGBT pride march in Bangalore
epa08906392 Participants hold up a rainbow-colored flag during the LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender) pride march in Bangalore, India, 27 December 2020. Hundreds of LGBTQ people and their supporters waved flags, beat drums, and danced to local tunes during the Bengaluru Namma Pride March. They called to end violence and oppression based on gender identity and sexual orientation and to end gender decriminalization. EPA/JAGADEESH NV Fotó: JAGADEESH NV Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízből hat pécsi ellenzi, hogy a baranyai megyeszékhely ad otthont az első vidéki melegfelvonulásnak 

– derült ki a szocialistákhoz köthető Publicus Intézet kutatásából. A pécsi önkormányzat megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatás eredményei szerint a város lakói alapvetően elfogadók a melegekkel, és a hétköznapi helyzetekben nem jelent problémát számukra más szexuális beállítottságú emberekkel találkozni. Többségük az azonos neműek regisztrált élettársi kapcsolatát is támogatja, 

azt azonban már elutasítják, hogy a melegek egybekelhessenek, vagy hogy gyermeket fogadhassanak örökbe, sőt a megkérdezettek több mint fele úgy véli, hogy ártana Pécs megítélésének ha hasonló rendezvényt szerveznének a városba.

Mint ismert, a nagy felháborodást kiváltó eseményre első ízben még tavaly májusban került volna sor, viszont a koronavírus hazai megjelenését követően a szervezők lefújták az eseményt. Az első magyar vidéki LMBTQ-felvonulás ötletét akkor a helyiek sem fogadták kitörő örömmel, így 

az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) már akkor tiltakozó petíciót indított, amelyet több mint 11 ezren írtak alá, remélve, hogy a Pécsi Pride ötletét egyszer és mindenkorra elfelejtik.

Idén a szervezők mégis összehoznák a többség által ellenzett felvonulást szeptember 18-án. Kérdés, hogy a baloldali városvezetés tud-e, és ha igen, akar-e tenni ez ellen valamit. A pécsiek többsége viszont úgy véli, az a helyes, ha a város vezetése távol marad a felvonulástól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.