„A turisztikai szolgáltatók számíthatnak a kormány segítségére”

Dömötör Csaba elmondta, hogy a kormány több támogatási lehetőséget is biztosított a turisztikai szolgáltatóknak.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 13:40
DMTR Csaba
Budapest, 2019. július 1. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára interpellációra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 1-jén. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar gazdaság húzóágazata a turizmus, ám a járvány miatt sokat kellett küzdeniük a túlélésért, a magánszálláshelyek az összes tartalékukat felélték – közölte Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában. A jobbikos parlamenti politikus jelezte, hogy nem a kormányközeli szállodaoligarchákra gondolt, akik szerinte több tízmilliárdos támogatást kaptak.

Potocskáné úgy véli, hogy eközben a magánszolgáltatók magukra maradtak és semmilyen támogatást nem kaptak. A baloldali politikus arról is beszélt, hogy helyesli a kormány Kisfaludy programját, aminek célja a turizmus megsegítése, azonban szerinte a kormányközeli turisztikai szereplőknek jut a legnagyobb segítség. Szerinte ezt a baloldali pártok által támogatott kormány a jövőben felül fogja majd vizsgálni. 

Továbbá a Jobbik képviselője úgy gondolja, hogy a kormány célja a turisztikai magánszektor bekebelezése.

Dömötör Csaba államtitkár a válaszában emlékeztette Potocskánét, hogy a kormány több támogatási lehetőséget is biztosított a turizmus szereplőinek, így a balliberális képviselő állítása nem fedi a valóságot.

– Adó- és járulékkedvezmények, bértámogatás, kedvezményes hitelkonstrukció, hitelmoratórium – sorolta az államtitkár, hogy milyen segítséget nyújtott a kormány.

– Kormányzati támogatást kapott tizennégyezer szálláshely, 600 panzió újult meg és annyi strand, mint előtte soha 

– húzta alá Dömötör Csaba.

Továbbá a kormánypárti politikus elmondta, hogy egy új minősítési rendszer megalkotásával a cél, hogy átlátható viszonyrendszerek jöjjenek létre a turisztikai szektorban, amivel a vendégek pontos képet kaphatnak a szállásokról.

– A turizmus lassan eléri a járvány előtti szintet, amit az is bizonyít, hogy idén nyáron 35 százalékkal nagyobb volt a vendégéjszakák száma, mint tavaly, míg a szálláshelyek árbevétele 41 százalékkal növekedett 2020 nyarához képest. A hazai turisztikai szolgáltatók számíthatnak ezután is a kormány segítségére 

– rögzítette az államtitkár.

Borítókép: MTI/Kovács Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.