Összefogtak Európa keresztény-konzervatív politológiai központjai

Alliance for the Common Good, vagyis Szövetség a Közjóért elnevezéssel új nemzetközi szervezet jött létre az Alapjogokért Központ kezdeményezésére, amelynek célja, hogy tagjai valódi segítséget nyújtsanak egymásnak az Európáért való küzdelemben. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, az új szervezet alelnöke az erről szóló sajtótájékoztatón elmondta, ami az igazi Európából megmaradt, az itt van Közép-Európában, ennek a megőrzéséért fog tenni a jelenleg öt ország intézeteiből álló szervezet, szembeszállva az európai érzékenyítéspolitikával.

2021. 10. 19. 19:21
Forrás: Szövetség a Közjóért nemzetközi konzervatív szervezet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alliance for the Common Good (ACG), vagyis Szövetség a Közjóért elnevezésű, újonnan létrejött nemzetközi szervezet fő célja, hogy a keresztény–konzervatív erők megmenthessék a civilizáció fennmaradását jelentő Európát.

Az új szervezetnek nemcsak szimbolikus, de gyakorlati jelentősége is van. A közös konferenciák, publikációk, tudományos projektek mellett a részt vevő szervezetek valódi segítséget nyújtanak egymásnak az Európáért való küzdelemben.

Szánthó Miklós kedden, a Szövetség a Közjóért szervezet létrejöttét bejelentő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: 

azért van szükség küzdelemre, mert egy új ideológiai hidegháború korát éljük. Jól látható és érzékelhető Európában, hogy az Isten, család, haza gondolata átfogó támadás alatt áll, a szuverenista, hagyományelvű erők állnak szemben a globalista erőkkel, miközben Európa megtagadja azt a múltat, amelyből jóléte és gazdagsága fakad.

Az Alapjogokért Központ igazgatója, aki egyben az új szervezet alelnöke is, hangsúlyozta: az öt ország most létrejött szövetségét nevezhetjük keresztény reneszánsznak vagy konzervatív ellenforradalomnak, de a lényege, hogy 

kiálljunk egymás mellett a nemzetközi porondon is.

A keresztény–konzervatív erők összefogásának példájaként említette, hogy az Európai Unió nem tudott rákényszeríteni minden tagállamot a kiskapukat tartalmazó isztambuli egyezmény elfogadására. 

Az igazgató azt is elmondta, hogy Nyugaton sok helyen győzelemre jutott a marxizmus egy modern formája, a neomarxizmus, ennek következménye, hogy a Nyugat beleőrült az identitáspolitikába, miközben az új tanok a haladásnak nevezett zsákutcába vezetik őket.

– Sok nyugat-európai országban a jobbközép, magukat kereszténydemokratának hívó pártok először mindent feladtak a hatalomért, majd magát a hatalmat is elvesztették – tette hozzá. 

A képen balról jobbra: Francesco Giubilei, Karolina Pawłowska, Patrik Daniska, Szánthó Miklós és Jan Gregor az alapító okiratok aláírása után Kép forrása: Alapjogokért Központ

Szánthó Miklós levonta a következtetést: 

ami az igazi Európából megmaradt, az itt van Közép-Európában, ennek a megőrzéséért fog tenni a jelenleg öt ország intézeteiből álló szervezet, és várják mindazon szervezetek jelentkezését és csatlakozását, akik elég bátrak szembeszállni az érzékenyítéspolitikával – fogalmazott.

Karolina Pawłowska, a lengyel Ordo Iuris szervezet igazgatója, akit az ACG elnökévé választottak, beszédében kifejtette: a közös cél egy koalíció létrehozása a valódi értékek, a szuverenitás, az akadémiai szabadság védelmében. Mint mondta, a határokon túl is cselekedni kell, a radikális ideológia képviselői már évek óta fellépnek, amelynek legfőbb eszközei nemzetközi szervezetek, akik sajnos hatékonynak bizonyultak.

– Eljött az idő határozottan szembeszállni az emberi jogok relativizálásával szemben

– jelentette ki Karolina Pawłowska. Hozzátette: nem engedhetjük, hogy az emberi jogok fogalmát manipulálják, politikai eszközként használják. A társadalom nem egy felülről irányítható szervezet, a szubszidiaritás és arányosság, valamint a szolidaritás elve alapján kell működnie a felette álló szerveknek és szervezeteknek.  

– Mától kezdve a hangunk sokkal erősebb lesz, hallhatóvá tesszük a civil társadalom hangját

– hangsúlyozta az igazgató.

A sajtótájékoztatót követően aláírták az ACG alapító okiratát. A hálózathoz az Alapjogokért Központon és az Ordo Iurison kívül csatlakozott a cseh Szövetség a Családért, az olasz Nacion Futura és a szlovák Emberjogi és Családpolitikai Intézet.

Borítókép: Alapjogokért Központ

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.