Az Orbán-kormány mindent megtesz az illegális bevándorlás ellen

Amíg az Orbán-kormány vezeti Magyarországot, addig a határkerítés állni fog, és a kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen, elutasítja az illegális bevándorlás legalizációját és a kötelező kvótát – jelentette ki Menczer Tamás külügyi államtitkár.

2021. 11. 26. 15:14
illegális migránsok a múszaki határzárnál Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 2015 óta tartó migrációs válságban még senki nem mondta ki Brüsszelben, hogy Európába illegális úton nem jöhet be senki, mégpedig azért, mert Brüsszelben bevándorláspárti bürokraták és politikusok dolgoznak, akik a migrációt nem megállítani, hanem menedzselni akarják – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Menczer Tamás pénteki sajtótájékoztatóján. 

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Hozzátette: 

Brüsszelben azt gondolják, a bevándorlás hasznos, és megoldást jelentene Európa összes problémájára, a magyar kormány felfogása szerint azonban a migráció nem megoldás, hanem maga a probléma. 

Emlékeztetett, tettekben is támogatja az Európai Unió a bevándorlást, 2020 novemberében az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozó integrációs és befogadási akciótervet. Eszerint Brüsszel irányítani akarja a tagállamok bevándorláspolitikáját, nyitott társadalmat szeretne, meg akarja szervezni a migrációt, finanszírozni akarja azt, lakást akar adni a bevándorlóknak, teljes jogú állampolgárként kezelné őket és szavazati jogot is adna nekik. Menczer szerint 

a legveszélyesebb, hogy át akarják adni a politikai irányítást a bevándorlóknak, ami a szavazati jog megadásában és a politikai döntések átadásában valósulna meg. A tömeges bevándorlással, a családegyesítésekkel meg fognak fordulni a népességarányok, és a döntések átkerülnek a bevándorlóközösségek kezébe.

Hangsúlyozta: Brüsszelben és Magyarországon ugyanazt mondják a bevándorláspártiak. Mint Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki szerint nem veszélyesek a migránsok. Ezzel szemben 2015 óta migrációs hátterű terroristák háromszázharminc európai halálát okozták, merényletekben ezerháromszázan sérültek meg – idézte fel.

Az államtitkár leszögezte: 

amíg az Orbán-kormány vezeti Magyarországot, addig a határkerítés állni fog, a rendőrök és katonák ott lesznek, a jogi környezet adott, és mindent megtesznek a bevándorlás ellen, elutasítják az illegális bevándorlás legalizációját és a kötelező kvótát.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának a helyzetjelentése szerint egyidejűleg három irányból tömeges, erőszakos és szervezett migráció tapasztalható Európa külső határain. Egyelőre az időjárási viszonyok romlása sem hozott számottevő csökkenést az illegális bevándorlók számában, sőt a novemberi számok radikális növekedést mutatnak. Afganisztánból naponta 30-35 ezren jönnek el, ezért feltételezhető, hogy a jelenlegi tendenciák folytatódni fognak, és nem csökken az illegális migránsok száma.

Kijelentette: 

a korábbi évekhez képest hatszorosára nőtt az Európa határait kerítéssel őrzők száma, mert nyilvánvalóvá vált, hogy az erőszakos, tömeges, szervezett határátlépés ellen ez jelenti a hatékony megoldást. 

Magyarország és Szerbia közös járőrözésbe kezdett a határon, ez segíti a lakosság megnyugtatását és az embercsempészek, a határt szervezetten megközelítő migránsok távol tartását is.

Bakondi szerint téves az EU migrációs politikája, amely mindent finanszíroz, ami a migrációt támogatja, de nem ad forrást a határt védőknek, sőt gyengíti azokat. Magyarországot például kötelezettségszegési eljárásban arra akarja rászorítani, hogy tegye lehetővé a migránsok belépését, a menekültkérelmek benyújtását, ezzel pedig „a kerítést szeretnék annullálni”. 

Kiemelte: a jelenlegi uniós szabályok nem alkalmasak a hatékony határőrizetre.

A Frontex adatai szerint 2021 végéig 160 ezer határsértő jelent meg az EU külső határain, ez hetvenszázalékos növekedés 2020-hoz képest és 45 százalékos növekedés 2019-hez képest. Magyarországon idén eddig 109 710 határsértőt fogtak el, ez 2020-hoz képest háromszoros növekedés. Ebben az évben eddig 1126 embercsempészt fogtak el, tavaly ebben az időszakban 386-ot. Rámutatott, a magyar határon is egyre gyakrabban tapasztalnak nagycsoportos elfogásokat, kétségtelen az érkezők szervezettsége, nő az erőszakkal fellépő migránsok száma, és erősödik a nemzetközi szervezett bűnözés jelenléte is.

Borítókép: Illegális migránsok támadják a magyar műszaki határzárat (Forrás: police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.