Pál Feri atya és a Nagy-Kálózy–Rudolf házaspár kapta a Kopp–Skrabski-díjat

A Három királyfi, három királylány mozgalom alapította és ítéli oda a Kopp–Skrabski-díjat, amellyel az önzetlen, másokért végzett munkát ismerik el. A számos díjazott között idén ott van Pál Feri atya, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 04. 14:35
null
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember, aki saját magát is sokszor egyszerűen Pál Feriként említi, valamint a Nagy-Kálózy Eszter–Rudolf Péter színészházaspár is megkapta idén a Kopp–Skrabski-díjat. 

A Három királyfi, három királylány mozgalom díjaival azoknak a munkáját, életútját ismerik el, akik mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein, 

ahogy azt a díj névadói, az orvos–szociológus házaspár tette.

A méltatás szerint Pál Ferenc a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének tanáraként lelki gondozói, mentálhigiénés, valamint családtudományi szakokon is tanít. Az általa létrehozott mentálhigiénés szolgálatot teljesítő alapítvány évente több száz programot szervez. Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter társak a szakmában és a magánéletben, több mint harminc éve házasok, egyszerre mutatnak példát a munka és a magánélet szétválasztása és összeegyeztetése terén – áll a méltatásukban.

A vágyott-tervezett gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet idén először tudományos elismeréseket is odaítélt, ezzel tisztelegve a névadók társadalomkutatói munkássága előtt.

– A Kopp–Skrabski-díj a jó emberek Oscar-díja – fogalmazott Skrabski Fruzsina, a civil szervezet vezetője.

A díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalom-lélektani, magatartás-szociológiai munkát jelentettek meg. Több országos reprezentatív felmérést végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális háttértényezőinek feltárása céljából. Kopp Mária 2009-ben alapította meg a Három királyfi, három királylány mozgalmat – áll a civil szervezet honlapján.

A mozgalom ötödik éve ítéli oda a Kopp–Skrabski-díjat.

Borítókép: Rudolf Péter a feleségével, Nagy-Kálózy Eszterrel együtt kapta meg a díjat, akivel a munkában és a magánéletben is társak (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.