Völner: Az áldozatsegítés a kormány prioritásai közé tartozik

– Cél, hogy 2025-re minden megyében rendelkezésre álljanak áldozatsegítő központok – közölte az igazságügyi minisztérium államtitkára.

Magyar Nemzet
2021. 11. 29. 14:07
VÖLNER Pál; VEJKEY Imre
Budapest, 2021. szeptember 21. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a napirendi pont előterjesztője felszólal a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 21-én. Balról Vejkey Imre kereszténydemokrata képviselő. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Múlt héten volt a nők elleni erőszak világnapja, ezért minden alkalmat meg kell hogy ragadjak, hogy szót emeljek a családon belüli erőszakkal szemben – közölte Hohn Krisztina a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában. Hozzátette: mi a férfiakra is nagyon számítunk abban a harcban, hogy minél kevesebb ilyen erőszakos eset legyen a világon.

– Sajnos jelentős az áldozathibáztatás Magyarországon – folytatta az LMP politikusa.

Mint közölte, az erőszaknak több fajtája létezik, ezekre pedig oda kell figyelni, a családon belüli erőszak pedig nem magánügy, nem elég a büntetési tételt szigorítani, hanem a megelőzésre is nagy hangsúlyt kell helyezni. Hohn elmondta, hogy minden megyében szükség lenne áldozatsegítő házakra, továbbá sokkal nagyobb gondot kellene szerinte fordítani a megelőzésre, és az elkövetők pszichológiai állapotát is vizsgálni kellene. 

Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára a válaszában elmondta, hogy az áldozatsegítés a kormány prioritásai közé tartozik. Mint emlékeztetett, 2020 júliusától lehetőség van arra, hogy az áldozatok könnyebben jussanak kártérítéshez.

Az áldozatsegítés terén alkalmazott új megközelítés hozzájárult ahhoz, hogy csökkenjen a látencia és egyre többen vegyék igénybe a segítséget.

Felhívta a figyelmet, hogy éjjel-nappal ingyenesen hívható áldozatsegítő vonal létezik és pontosították a távolságtartás szabályait, hogy az áldozatok ne kerülhessenek kapcsolatba azokkal, akik veszélyt jelentenek rájuk.

– Az a cél, hogy 2025-re minden megyében rendelkezésre álljanak áldozatsegítő központok

– rögzítette Völner.

Borítókép: Völner Pál (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.