Dömötör Csaba: A kettős állampolgársággal lezártuk a népszavazás tragikus emlékét

A külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában.

Forrás: FACEBOOK.COM/DOMOTOR.CSABA.GOV2021. 12. 05. 17:04
null
20211011 Budapest Dömötör Csaba államtitkár Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában. A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot” – kezdte Facebook-bejegyzését Dömötör Csaba, majd hozzátette:

„A külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket.”

A fideszes politikus kifejtette:

a miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz. Arra kéri őket, hogy jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson. A kormányfő levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges.

Levelében a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egy veszélyekkel teli korba léptünk, amelyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra. A miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik.

Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk

– zárta Facebook-bejegyzését Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.