A hónap végéig folytatódnak az oltási akciók

Most már több mint 3,5 millióan kérték a harmadik oltást is. Azoknak, akik még csak kettőn vannak túl, vagy egyet sem vettek fel, a hétvégén lehetőségük lesz előzetes regisztráció nélkül felkeresni az akciós oltópontokat.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2022. 01. 26. 9:34
VARGÁNÉ NÉMETH Anikó
Nyíregyháza, 2021. december 8. Vargáné Németh Anikó szájsebész rezidens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. december 8-án. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiadta napi jelentését a Koronavírus.gov.hu kormányzati portál. Eszerint a beoltottak száma 6 345 766 fő, közülük 6 08 949 fő már a második, 3 567 044 fő pedig már a megerősítő, harmadik oltását is felvette. Összesen 20 174 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 471 276 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 69, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 41 087 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 224 813 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 205 376 főre emelkedett. 3145 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 164-en vannak lélegeztetőgépen. Az omikron és a február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amely csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódik. Az oltást az említett napokon 14–18 óra között lehet kérni. 

A portál írja, továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80–90 százalékra emelhető a védettség. Emellett a háziorvosok is tartanak oltási akciókat a rendelési időn túl, a hétvégi oltási akciónapokra külön térítésre jogosultak.

Borítókép: a hétvégén még lehet regisztráció nélkül kérni az oltást (Fotó: Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.