A baloldal ma nyíltan képviseli mindkét szélsőséget

A MAZSÖK elnöke szerint Márki-Zay Péter szombati kijelentésével most fény derült az igazságra.

2022. 02. 15. 16:36
SZABÓ György
Budapest, 2019. május 7. Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány kuratóriumának elnöke a holokauszttúlélõk második generációjának támogatásáról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2019. május 7-én. Bejelentették, hogy a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) pályázatán 76,3 millió forintot nyert a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (Mazs) közös programja a másodgenerációs holokauszt-túlélõk támogatására. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldalon először bújt ki nyíltan a szög a zsákból. Mit láthattunk? Egy baloldali politikus most kijelentette, hogy nem hiányoznak a szélsőségek az oldalukról. Tudtuk eddig is, hogy a baloldaltól nem idegenek a szélsőséges megnyilvánulások és kijelentések sem. Erre a kijelentésre nem azt mondanám, hogy őszinte, inkább azt, hogy meggondolatlan. Úgy gondolom, hogy ezzel most mindenképp fény derült az igazságra 

– nyilatkozta lapunknak Szabó György Márki-Zay Péter Fonyódon tett kijelentésére reagálva, amelyben a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje arról értekezett, ők a baloldalon a fasisztákat és a kommunistákat is képviselik. A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) elnöke szerint most beigazolódott az az állítás, miszerint a miniszterelnök-jelölt szisztematikusan el akarja távolítani maga mellől a szavazói köröket.

„Ez a kijelentés szombaton történt, ekkor a vallásos zsidó ember nem hallgat rádiót és nem néz tévét. Nem gondolom, hogy nekem el kéne egy oldalt ítélni, pusztán azt mondom hogy szembesültünk az igazsággal, hogy igen, a baloldal ma képviseli a szélsőjobboldalt és a szélsőbaloldalt is. Nyilván ez a zsidó szavazók számára is elgondolkodtató tény”

– zárta gondolatait a MAZSÖK elnöke.

Borítókép: Szabó György (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.