Elfogták a Koszi-klán vezetőinek egyik rokonát

Elfogták a Pest megyei nyomozók a Terrorelhárítási Központ egyik felszámoló egységével együttműködve a Csepel-szigeti hírhedt Koszi-klán vezetőinek egyik rokonát, Sz. Tamást Szigetszentmiklóson. A nyomozási bíró harminc napra letartóztatta a gyanúsítottat.

2022. 02. 03. 13:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik beavatkozó egységének segítségével elfogták a rendőrök a Csepel-szigeti hírhedt Koszi-klán fegyházban ülő vezetőinek egyik rokonát, Sz. Tamást, akit le is tartóztatott az illetékes nyomozási bíró. A éjszakai körökben terjedő hírt megerősítették rendőri forrásaink.

Szigetszentmiklóson járva kaphattunk képet a történtekről.

Szirénázó rendőrautók és hangosbeszélő hangja zavarta fel a szigetszentmiklósi Honfoglalás utca lakóinak álmát január 22-én késő este. Nemcsak a helyi lakosok előtt, hanem széles körben, elsősorban az éjszakai életben és a Csepel-szigeten élők körében ismert, hogy ha szirénák hangja szólal meg Szigetszentmiklóson, akkor nagy valószínűséggel a mintegy évtizede a rendőrségi és bírósági tudósításokból közismertté vált Sz. család lehet a rendőrség ügyfele. Mint ahogy az január 22-én is történt, amikor 

a bizonyos körökben a helyi „maffiafőnöknek” mondott Sz. Tamásért érkezett a TEK kommandója és a Pest megyei nyomozók. 

Sz. Tamásról és testvéréről, Dánielről úgy beszélnek az éjszakában, mint a helyi alvilág urairól. Hogy így van-e, azt a város lakói névvel nem merik elmondani. Az tény, hogy a testvérek már összeütköztek a törvénnyel. 

Zsarolás, önbíráskodás, testi sértés, védelmi pénzek szedése – széles a repertoár. Forrásaink szerint Sz. Tamás ezúttal is hasonló bűncselekmények miatt hívta fel magára a rendőrség és a TEK munkatársainak figyelmét.

Az elfogásnak órák alatt híre ment a városban, illetve az egész Csepel-szigeten, majd Pest megyében és a fővárosban is. Érthető a nagy érdeklődés, hiszen az Sz. testvéreket rokoni szálak kötik a korábban „Koszi-klánként” hírhedtté vált szervezett bűnözői csoport vezető tagjaihoz, akik jelenleg jogerős büntetésüket töltik emberölés és más bűncselekmények miatt.

Mit kell tudni a Koszi-klánról?

A szervezet egyik vezetőjét, Sz. Istvánt nevezték el Koszi Pistának még középiskolás korában, így ragadt rá később az általa vezetett szervezett bűnözői csoportra a Koszi-klán elnevezés. Még 2012-ben ítélték el jogerősen a vezetőket és a klán tagjait, mintegy negyven főt bűnszervezetben elkövetett emberölésért, rablásért, zsarolásért, illetve lopásért és más bűncselekmények miatt. A bűnbanda tagjaihoz köthető több bankrablás, a diósdi kettős gyilkosság, de ők voltak azok, akik több százmillió forinttal károsították meg a Mol százhalombattai finomítóját is. Koszi Pista és testvére, Miklós is 18 év fegyházat kapott. K. Ferencre, a diósdi kettős gyilkosság elkövetőjére életfogytiglani fegyházbüntetést róttak ki azzal a kitétellel, hogy legkorábban 35 év letöltése után vizsgálható meg feltételes szabadlábra kerülése.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Beliczay László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.