Idén 15 éves a Szülők háza program

Idén 15 éves a Szülők háza program – olvasható a Szülők Háza közleményében. Mint írják, Regős Judit szociálpolitikusként, aktív analitikus tanácsadóként, szupervizorként szerzett szakmai tudása több évtizedes gyakorlati tapasztalattal párosul. Az általa kifejlesztett módszerre (Regős-módszer) alapozva jött létre a Szülők Háza franchise hálózat és a Szülők Háza Alapítvány, amelynek alapítója Kemény Dénes.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 16:26
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Judit saját élményeire alapozva nyitotta meg 2007-ben a Szülők Háza kapuit. A SOTE I. számú Nőgyógyászati Klinikáján családgondozóként dolgozott még akkor, amikor felismerte a problémát, hogy mennyire hiányzik a kismamáknak egy hely, ahova el tudnak menni, illetve a közösség – olvasható a közleményben.

A Szülők Háza nem csupán egy játszóház: a szülőket a gyerekekkel együtt fogadják, és egy kidolgozott módszer alapján foglalkoznak velük. A szülőknek segítenek abban, hogyan váljanak még összetartóbb családdá. 

Judit látta, hogy sok kismama elveszik az információrengetegben, elsősorban nekik próbált segítséget nyújtani szakavatott kollégái segítségével, miközben vigyáznak a gyermekekre is. 

Judit rendszerének lényege, hogy rugalmasan vannak nyitva, alkalmazkodva a szülők igényeihez, úgy működnek, mint egy nagy család.

Mára a program családi bölcsődék létesítésével bővült, amelyek a pandémia miatti bezárások alatt is különleges módszerrel működtek tovább, köszönhetően a Digibölcsi program létrehozásának – olvasható a közleményben.

A Szülők Háza több mint 15 éve indult el Gazdagrétről. Regős Judit alapító, eredeti célja a szülők segítése volt, valamint azoknak a családoknak a támogatása, akik nem tudnának megfizetni egy ilyen szolgáltatást. Létrehozott egy helyet, ahol a gyerekek nem csupán játszhatnak, hanem emellett a szüleik is kikapcsolódhatnak. A Szülők Házáról bővebben a https://szulokhaza.hu/ oldalon olvashatnak.

A Tegyél Jót jótékonysági program keretében önkéntes családok, vállalatok segítségével élménynapokat szerveznek állami gondozott gyermekeknek egész évben. A program legfontosabb eleme az együtt töltött idő. Lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyermekotthonokban élő gyerekek is megismerhessék, hogy milyen családban élni. Regős Judit több évig dolgozott a módszertanon, és azóta is azon fáradozik, hogy több helyre eljusson a program, ezért építi a hálózatot.

A közlemény szerint a Szülők Háza, illetve Regős Judit számos elismerést kapott, többek között a Családbarát Médiáért Díjat, az Eurofound Best Practice, a Vodafone Főállású Angyal, a Családbarát Munkahely és a Pro Families – a családokért díjakat.

Jelenleg három családi központban, hét családi bölcsődében tudják a családok igénybe venni a Szülők Háza szolgáltatásait Budapesten, Győrben és Érden. Az idei évben további három központtal és kilenc családi bölcsődével bővül a hálózat partnerekkel együttműködve, akik a Szülők Háza programot viszik tovább. Valamint remélik, hogy ebben az évben nemzetközi partnereiknek is tudnak segíteni, hogy megnyissák saját Szülők Házájukat – hívja fel a figyelmet a közlemény.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Szülők Háza Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.