időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

A Jobbik alelnöke elismerte: A baloldal magyar katonákat küldene Ukrajnába

Forrás: ORIGO
2022.03.14. 09:04 2022.03.14. 09:22
A Jobbik alelnöke elismerte: A baloldal magyar katonákat küldene Ukrajnába

A Jobbik alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita szerint katonákat kellene küldeni Ukrajnába. Kijelentéséről hangfelvétel is készült. A baloldal nem először bátorít arra, hogy magyar katonákat és fegyvereket kellene küldeni Ukrajnába: Márki-Zay Péter kétszer is erről beszélt, de rajta kívül Gyurcsány egykori honvédelmi minisztere, továbbá a Gyurcsány-párt EP-képviselője, valamint Soros György is arra biztatott, hogy szállítsunk fegyvert (vagy éppen küldjünk katonákat) a háborús zónába. Ami teljesen nyilvánvalóan azt jelentené: Magyarország belesodródik a háborúba – olvasható az Origó cikkében.

Nem a gyerekeinket meg az unokáinkat akarjuk a háborúba küldeni, hanem azokat a NATO-szerződés szerinti sorá… vagy milyen… hadköteles… hivatásos katonát, akinek ez a dolga

 – jelentette ki Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke Ádándon, ahol a Facebook-oldala szerint szombaton tartott utcafórumot. Azaz: magyar katonákat akar az orosz–ukrán háborúba küldeni a Jobbik alelnöke.

A Drót.infón megjelent hangfelvétel világossá teszi, hogy a baloldal belesodorná hazánkat az orosz–ukrán háborúba. A kérdésről elsőként Márki-Zay Péter, a baloldali jelölt beszélt a Partizán című baloldali propagandacsatornán. Azt mondta, hogy 

kész fegyvereket és katonákat küldeni Ukrajnába. 

Később az ATV-ben is erről beszélt:

Potocskáné Kőrösi Anita beismerése beleillik azon baloldali nyilatkozatok sorába, amelyek szerint Magyarországnak be kellene lépnie a konfliktusba. Fekete-Győr András, a Gyurcsány-lista 5. helyén szereplő volt Momentum-elnök is azt mondta, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnába.

Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere pedig azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor az ATV reggeli műsorában fogalmazott úgy a magyar katonai segítség elmaradása miatt: – Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek. Hozzátette:

szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot.

 A fegyverszállítások tényét az orosz kormány egyébként úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező szállítmányokat célpontnak tekintik, így előfordulhat, hogy akár a magyarlakta településeken áthaladva lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat. 

Soros György, a milliárdos spekuláns is a fegyverszállítások mellett foglalt állást. 

Az általa üzenőfalként használt Project Syndicate nevű portálon arról értekezett, hogy az ukránok MiG típusú vadászgépeket próbálnak beszerezni, mivel pilótáik ezeket a gépeket tudják kezelni. A tőzsdespekuláns szerint – az USA-ból és az EU-ból folyamatosan szállított fegyverek mellett – a MiG-ek bevetése döntheti el a konfliktus kimenetelét.

A militarista hangnemű írásban Soros tényként állítja, hogy jelenleg a III. világháború zajlik. Figyelemre méltó, hogy bár korábban szó volt arról, hogy Nyugat-Európából több tucat vadászgépet szállítanak Ukrajnába, ám feltehetően a háború eszkalálódásának veszélye miatt elvetették ezt a lehetőséget. 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Potocskáné Kőrösi Orsolya (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Háború Ukrajnában

A Donbaszba látogatott Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.