Szkínász: A magyar néppel vagyunk, akik nagylelkűen kitárták a kapukat a menekülteknek

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke nyilatkozott ma reggel Beregsurányban, az ukrán–magyar határon.

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete2022. 03. 04. 12:40
SZKÍNÁSZ, Margarítisz
Brüsszel, 2020. december 16. Margaritisz Szkínász, az Európai Bizottságnak az európai életmód elõmozdításáért felelõs tagja az uniós kiberbiztonság növelését célzó stratégiáról tartott brüsszeli sajtóértekezleten 2020. december16-án. MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard Fotó: Kenzo Tribouillard
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma eljöttem ide, a magyar határra, hogy tanúbizonyságot tegyek erről a megingathatatlan egységről. Magyarországgal és a magyar néppel vagyunk, akik nagylelkűen kitárták a kapukat, és tárt karokkal fogadták azokat, akik elmenekültek az Ukrajnában dúló háború szörnyűségei elől.

„Megrendít és mélyen lesújt, ami a szomszédunkban, az ukrán testvérállamban történik, ugyanakkor büszkeséggel és meghatottsággal tölt el, hogy az unió egységet tudott felmutatni az orosz agresszióval szemben.”

Lenyűgöző látni, hogy itt, a határon és a budapesti vasútállomásokon több száz magyar tisztviselő, civil és polgár van jelen, hogy segítséget nyújtson az Ukrajnából érkezőknek. Önök a hazájuknak és egész Európának is dicsőségére válnak!

– nyilatkozta az Európai Bizottság alelnöke az ukrán–magyar határon.

„Tegnap mind a 27 uniós miniszter egyhangúlag jóváhagyta a bizottság azon javaslatát, hogy az Európai Unióban mindazok általános oltalmazotti jogállást kapjanak, akik a konfliktus elől menekülnek, és nem térhetnek vissza otthonaikba. Ebben az unió Magyarország példáját követi – Magyarországét, mely nemzeti jogában már megadta ezt a jogállást annak a több ezer embernek, aki az elmúlt hét folyamán a területére érkezett. A döntéssel az unió azt is egyértelműen kifejezésre juttatja, hogy Magyarország nem maradt magára a küzdelemben, és hogy a terhet mindannyian közösen fogjuk viselni” – zárta nyilatkozatát Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke az ukrán–magyar határon. 

 

Borítókép: Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke (Fotó: MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.