Orbán Balázs: Ideje, hogy Európa ismét saját kezébe vegye a sorsát

Semmi nem változott a kommunista kiáltvány óta, akkor a társadalmi osztályokat fordították egymás ellen, most pedig a nyílt társadalom képviselői a hagyományos család és nemzet ellen viselnek harcot – mondta el Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese az Európa Projekt 2021 családokkal kapcsolatos kutatási eredményeinek bemutatóján, pénteken. Az eseményen elhangzott, az európaiak több mint hatvan százalékának még mindig a család a legfontosabb vonatkozási keret.

2022. 03. 18. 12:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese beszédében hangsúlyozta, az orosz–ukrán háború, amely a kutatás adatfelvétele után robbant ki, rávilágított, hogy Európa tagadhatatlan gazdasági és demográfiai problémái mellett már nem a béke szigete, csupán sodródik az eseményekkel, a békés lezárásban reménykedve.

Mint mondta, ha van a háborúnak tanúsága, az az, hogy Európának ideje ismét saját kezébe vennie a sorsát, és meg kell akadályozni, hogy a háború árát a magyar családok fizessék meg. 

A miniszterhelyettes arról is beszélt, hogy a béke megtartásához erő kell, hiszen csak az erős nemzetek tudják saját sorsukat alakítani, ehhez a lefontosabbak a nemzetet működtető emberek, ehhez azonban utódok is kellenek. Európában a sok vita ellenére abban mindenki egyetért, hogy a demográfiai helyzet a legnagyobb kihívás, hiszen 

ha nem változik semmi, akkor 2050-re az Európai Unió népessége 446-ról négyszázmillióra esik, azonban a megoldás tekintetében már igen eltérőek a vélemények. 

A Nyugat inkább Afrikából és a keletről érkező bevándorlókban látja a megoldást, azonban hazánk szerint ez zsákutca, az idegen vallásból és kultúrából érkezők nem a probléma megoldását, hanem súlyosbítását jelentenék. Orbán Balázs kifejtette, a nyílt társadalom ideológiája szerint ez kívánatos, egyike azoknak a progresszív utópiáknak, amelyek ellenségeskedést szítva ígérnek igazságosabb világot. A miniszterelnökhelyettes leszögezte, semmi nem változott a kommunista kiáltvány óta, akkor a társadalmi osztályokat fordították egymás ellen, 

most pedig a hagyományos család és nemzet ellen viselnek harcot, amelynek eszköze a genderideológia és a migráció.

Orbán Balázs elmondta, gyermekeink ideológiai agymosása a történelem legsötétebb korszakait idézik, az április 3-i népszavazás a gyermekek védelmét szolgálja, hiszen gyermekvédelmi törvényünk a baloldal és Brüsszel támadása alatt áll annak megalkotása óta. Egy amúgy is elbizonytalanodó világban az oktatási rendszer nem járulhat hozzá gyermekeink elbizonytalanításához, sőt az identitásuk megerősítésének kellene a célnak lennie, éppen ezért nem engedhetjük meg a progresszív ideológia terjesztését – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Forrás: KINCS

A kutatás eredményeiből látszik, hogy a 12 éve zajló magyar család- és népesedéspolitikának van létjogosultsága – erről már Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke beszélt. 

Mint mondta, ma Magyarországon ötből négy tervezett gyermek születik meg, duplájára nőtt a házasságkötések száma, az abortuszok száma a felére csökkent, és kétszázezerrel több gyerek született annál, mintha a 2010 előtti állapotok maradtak volna – sorolta Fűrész Tünde. 

Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány elnökhelyettese az eseményen kifejtette, reméli, hogy a józan ész és a belátás képes felülkerekedni a szűk látókörű politikai érdekeken, Európa vezetői pedig végre Brüsszelben is felébrednek. 

A kutatással a józan ész győzelméhez kívánunk hozzájárulni

– fogalmazott.

Az Európa Projekt 2021 családokkal kapcsolatos kutatási eredményeit Pillók Péter, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Társadalomtudományi Kutatócsoportjának igazgatója mutatta be. Elmondta, az eredmények azt mutatják, hogy az európaiak több mint hatvan százalékának még mindig a család a legfontosabb vonatkozási pont, a harminc vizsgált európai ország válaszadóinak kicsivel több mint nyolcvan százaléka szerint nagyon fontos a családok támogatása, ebben a kérdésben pedig hazánk az európai országok között is élen jár. 

Borítókép: Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese az Európa Projekt 2021 családokkal kapcsolatos kutatási eredményeinek bemutatóján. Fotó forrása: Kincs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.