Újabb csontváz hullott ki Vajda Zoltán szekrényéből

Újabb baloldali korrupciógyanús ügyre derült fény, a Budapest 13. számú választókerületében induló Vajda Zoltán ugyanis információink szerint korábban úgy vett részt a saját cége által megtartott angol nyelvi kurzuson, hogy akkor a nyelvet már nemcsak felsőfokon beszélte, de az egyik egyetemen még angolul is tanított.

Magyar Nemzet
2022. 03. 29. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajda Zoltán cége, a Fest Hetek Kft. angol nyelvi képzésre pályázott 2012-ben, a tízhónapos programra pedig közel 3,4 millió uniós támogatást kapott. 

A teljesítést az teszi gyanússá, hogy az angolul felsőfokon beszélő, egy egyetemen angolul tanító baloldali jelölt neve ugyanúgy szerepel a tanórák jelenléti ívein, mint azoké, akik Vajda cégének segítségével szerették volna elsajátítani a nyelvet.

Vajda Zoltánnak nem ez az első botránya. A Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt vezető beosztású tisztségviselő volt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, illetve a Pénzügyi Stabilitási Tanácsnál. A devizahitelesekért nem tett semmit, viszont jelentős fizetést vett fel, miközben tétlenül nézte több éven keresztül, ahogy az eladósodott emberek tönkrementek. Később önkormányzati képviselőként próbált visszaszivárogni a hatalomba, majd 2018-ban elindult az országgyűlési választásokon

Rá jellemző módon ez is botránnyal kezdődött: gyanúsítottként hallgatták ki, mivel az ajánlásokat gyűjtő ívein hamis nevek szerepeltek. A Fővárosi Főügyészség határozata szerint olyan sok, hogy ezek nélkül nem is lett volna meg a jelöléséhez szükséges számú aláírás. 

A tavaly őszi baloldali előválasztás után azonban Vajda Zoltán újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, „természetesen nincsen ilyen ügy, nincsen ügyészségi papír”. 

A szivárványkoalíció XVI. kerületben és Zugló alsórákosi részén induló jelöltje ugyan szóban korrupcióellenességet hirdet, Márki-Zay Péter mellett mégis helyeslően bólogatott, amikor a baloldal miniszterelnök-jelöltjének véleményét kérdezték arról, hogy a DatAdat tiltott pártfinanszírozással támogatja-e a kampányukat. Márki-Zay azt válaszolta, örül, hogy a Bajnai Gordon egykori miniszterelnökhöz és Ficsor Ádámhoz köthető cég fizette a kampányebédjüket. Vajda akkor viszont hallgatott, amikor napvilágot látott a XVI. kerületi MSZP-s pártiroda ügye. Ahogy arról lapunk is beszámolt, Vajda személyes jó barátja és legfőbb támogatója, Csizmazia Ferenc helyi MSZP-elnök 16 millió forintért vásárolta meg az Albán utca 21. szám alatt található, közel ezer négyzetméteres telken álló, mintegy kétszáz négyzetméteres épületet, amit korábban a Gyurcsány-kormány adott el 19,2 millió forintért a helyi szocialistáknak, akik az ingatlant húszmillió forintért felújították. Az ügyben költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést a közelmúltban a Fidesz XVI. kerületi frakcióvezetője.

Míg korábban Vajda Zoltán Facebook-oldalán arra szólított fel, hogy kezdjék el listázni a XVI. kerületben azokat, akik az „embertelen, fasiszta elnyomó rendszerű” Fidesz-kormány támogatói, most a mögött a Márki-Zay Péter mögött sorakozott fel, aki saját bevallása szerint egyszerre akarja képviselni a fasisztákat és a kommunistákat is.

Vajda szerint egyébként „Strukturális baj van a magyar nyugdíjrendszerrel, az első az az, hogy kevés a bevándorló”, de a kormány családtámogatási rendszerét is támadta, pedig annak ő maga is haszonélvezője, ugyanis igénybe vette a csok által nyújtott maximális 10 millió forintot és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását is.

Borítókép: Vajda Zoltán és Márki-Zay Péter (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.