Márki-Zay Péter szerint nem Gyurcsány alapján kellett volna megítélni az összefogást

Márki-Zay Péter a közmédia 48 perc című műsorában járt, ahol a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje egy kontrollálhatatlan vitát folytatott Lánczi Tamással, akit Márki-Zay szinte szóhoz sem hagyott jutni, mert folyamatosan sorolta azokat a sérelmeket, amiket a kormány szerinte hazudott róla.

Magyar Nemzet
2022. 04. 14. 22:54
null
20220403 budapest mujegpalya ellenzeki kormany varo havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindvégig az a választói közösség harcolta ki, hogy a pártok összefogjanak, akiknek elegük volt – közölte Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje az M1 hírcsatorna 48 perc című műsorában. A hódmezővásárhelyi politikus Lánczi Tamás vendégeként arról is beszélt:

nem lehetett azt kizárni, hogy a baloldali szövetségen belül árulók voltak.

Márki-Zay a műsort azzal kezdte, hogy tíz másodperc csöndet kért Lánczi Tamás műsorvezetőtől annak örömére, hogy bejuthatott a köztévébe. Erre Lánczi Tamás elmondta, hogy a baloldalnak számos lehetősége lett volna megjelenni a köztévén, reklámokat is leadhattak volna, de felépítettek maguknak egy narratívát a gonosz köztévéről, ezért inkább nem mentek be.

Ezután a baloldali összefogás került szóba, amiről Márki-Zay közölte, hogy szerinte nem a szövetségesei alapján kellett volna megítélni a koalíciójukat, és elmondása szerint nem számít, hogy Gyurcsány Ferenc is tagja a baloldali összefogásnak.

Mint Márki-Zay megjegyezte, nem a közös programja alapján kellett volna megítélni a baloldalt, ami az elmondása szerint olyan elemeket is tartalmazott, mint a minimálbér adómentessége. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy korábban Márki-Zay többször is kijelentette, hogy gazdasági kérdésekben roppant liberális, és nem feltétlenül tartja szükségesnek a minimálbért.

Erre a nyilatkozatra Lánczi Tamás is emlékeztette Márki-Zayt, aki szerint a korábban elmondott szavai semmit nem bizonyítanak, majd azt mondta:

a lehetősége annak is megvan, hogy itt most kimész, és lelősz mindenkit a folyosón.

Emellett Márki-Zay elsorolta a szokásos baloldali sérelmeket, miszerint a választási rendszer tisztességtelen, továbbá úgy vélte, hogy a kormánypártok lejárató kampányt folytattak ellene. A hódmezővásárhelyi polgármester ezután vitába keveredett az elmúlt években Magyarországra betelepülők számával kapcsolatban, majd egy olyan eszmefuttatásba kezdett, miszerint a kormány évente 40-50 ezer embert telepít hazánkba.

Szóba került a műsorban az orosz-ukrán háború is, amiről Márki-Zay elismerte, hogy ezen ment el a választás, mivel szerinte kiforgatták a szavait. Az adás során Márki-Zay ismét megpróbálta megmagyarázni a korábbi megszólalásait. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint, ha a NATO úgy dönt, hogy küld katonákat Ukrajnába, azt támogatta volna, de nem azt, hogy magyar katonákat küldjünk a szomszédos országba. A szankciókat érintve Márki-Zay tagadta, hogy a baloldal leállította volna az orosz kőolaj- és gázvásárlásokat, amit szerinte a kormánypártok EP képviselői támogatta.

A baloldal bukott kormányfő jelöltje ismét támadta az üzemanyagár stopot, az alapvető élelmiszerek árbefagyasztását, valamint a rezsicsökkentést is.

A választás óta eltelt időszakban Márki-Zay a támadások kereszttüzébe került, többek között Jakab Péter, a Jobbik elnöke is támadta. A hozzá fűződő viszonyáról csak annyit jegyzett meg Márki-Zay, hogy a baloldalon eltérő személyiségek dolgoztak együtt, de nem bocsátkozott részletekbe.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.