Valósággal elárasztották a kampányplakátok Gödöllőt

A helyiek egy része nem tartja szerencsésnek, hogy a település polgármestere beállt a baloldali jelölt mögé.

2022. 04. 03. 14:41
Billegő körzetek Gödöllő Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő mennyiségű plakátot látni Pest megye 6. számú országgyűlési egyéni választókerületében az utak mentén, ami nem is csoda, hiszen a városban heten is ringbe szálltak a mandátumért. Elindult az előző választáson győztes Vécsey László (Fidesz–KDNP), Bősze Gábor (MKKP), Szibilla László (Normális Élet Pártja), Halász Géza (Mi Hazánk), Kopka Sándor Zoltán (MEMO) és a baloldali pártok jelöltje, Hohn Krisztina. A pártszínekben induló aspiránsok mellett megpróbálja elhódítani a mandátumot a független Antal Tamás is. A győzelemre a legnagyobb esélye Vécsey Lászlónak és Hohn Krisztinának lehet, a Taktikaiszavazás.hu portál legfrissebb, április elsejei előrejelzése szerint ugyanis a körzetben a két politikus szoros versenyére lehet számítani.

A Gödöllőn látható plakátok körülbelül fele-fele arányban népszerűsítik Hohn Krisztinát és Vécsey Lászlót, sőt, a baloldali aspiránsnak több óriásplakátja is megtalálható a városban és környékén.

A településen – még ha visszafogottan is – a kis pártok is kampányolnak, találkozni Gödöllőn a MOME, a Mi Hazánk és az MKKP plakátjaival, molinóival is. Ami érdekes, hogy nagy számban találni olyan kampányplakátot, amelyen a szivárványkoalíció jelöltjét a város elvileg civil polgármestere, Gémesi György támogatja.

Egy a feleségével és kisgyermekével sétáló apuka nem is tartja szerencsésnek Gémesi György akcióját, mert szerinte nem jó, ha egy civil polgármester egy pártjelöltet támogat. Egy másik férfi viszont azt mondja, Gémesi Györgyöt helyben kevesen tartják civilnek, a többség tisztában van vele, hogy a város első embere az ellenzékhez húz. Ami pedig az esélyeket illeti, egy kisgyermekes anyuka azt emeli ki: nagyon meg kell gondolni, hogy a térség kormánypárti vagy baloldali jelöltnek szavazzon-e bizalmat. Ezt azzal indokolja, hogy egy képviselőnek jóban kell lennie a kormánnyal és a város polgármesterével is, így a voksolást nehéz feladatnak tartja.

Más azon a véleményen van, hogy az országos kampány dönti el a helyi választás eredményét is. Szavai szerint a baloldal ciklusok óta nem jól kommunikál a kampányban, és ez most sem volt másképp, és ez billentheti el helyben a mérleg nyelvét Vécsey László felé.

Egy másik férfi pedig arra mutat rá: egy jobboldali jelöltnek jóval nagyobb esélye van annak köszönhetően, hogy a kormány is fideszes. – Ha nem így lenne, talán másképp is eldőlhetne a választás, arról nem is beszélve, hogy a baloldal találhatott volna rokonszenvesebb jelöltet is – jegyzi meg mosolyogva.

Borítókép: Gémesi György a baloldal jelöltje mögé állt (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.