Sorosék is nehezen állnak talpra az április 3-i jobbegyenesből

Képtelenek megérteni és elfogadni, hogy az emberek negyedszerre is kétharmados bizalmat szavaztak Orbán Viktornak.

Forrás: tuzfalcsoport.blogstar.hu2022. 05. 11. 11:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valaki felkeresi a Soros-egyetem honlapját, annak tetején egy sárga felhívással találhatja magát szembe, amely a bécsi és a budapesti campusokra vonatkozó, a jelenlegi, USA-ban alkalmazott Covid-protokoll betartására hívja fel a figyelmet – bukkant rá az érdekességre a Tűzfalcsoport Blogstar-oldal.

Az írás felidézi, hogy ez akár olyan is lehet, mint amikor a 444 nevű Soros-blog újságírója azt írja, hogy „A Saramat (a szerző vélhetőleg a Sarmat interkontinentális ballisztikus rakétákra gondolt) képes tíz, vagy annál több nukleáris robbanófej szállítására több ezer mérfölddel távolabbi célpontokra, így például az USA és Európa országai is könnyen kilőhetővé válnának.” Mérföldben jött az eredeti cikk, úgy is maradt a magyar nyelvű anyagban.

Ezt követően a cikk visszatér Soros György egyetemére, és  hangsúlyozzák, hogy a budapesti intézményben követendő szabályokat is közzétették. Rendre saját magukat buktatják le, az „elüldözött” és „ellehetetlenített” CEU továbbra is működik, él és virul fővárosunkban – teszi hozzá a Blogstar-oldalon megjelent elemzés.

Olyannyira – folytatódik a cikk – hogy az ellenzéki politikusokhoz és sajtóorgánumokhoz hasonlóan ők is próbálnak még talpra állni az április 3-i jobbegyenes után. A CEU honlapján közzétették, hogy a tanári karból kik és milyen nemzetközi médiumnak nyilatkoztak a választás kapcsán.

A Tűzfalcsoport cikke néhány példát is idéz ezek közül:

  • „Orbán veszélyessé vált – Megosztott és gyűlölködő társadalom alakul ki Magyarországon” – így vélekedett Marius Dragomir professzor, a CEU Demokrácia Intézet Médiaközpontjának vezetője a választás másnapján.
  • Bozóki András volt kulturális miniszter, a Magyar Narancs alapítója a Time magazinnak azt bizonygatta, hogy a magyar miniszterelnök rendkívül elszigetelt. A cikkben azt írják, hogy Orbánra jellemzően a tanulatlan vidékiek szavaznak.
  • Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese az Euronewsnak arról panaszkodott, hogy az EU hibája az egész, amiért nem avatkoztak be.
  • Magyar Bálint, az SZDSZ alapítója és később elnöke, volt oktatási miniszter Madlovics Bálinttal közösen írt véleménycikket Magyarország manipulált választása címmel.

Az írásban emlékeztetnek rá, hogy a fenti nyilatkozók egy jelentős része a CEU Demokrácia Intézeténél dolgozik, mégsem tartják tiszteletben a demokráciát.

Képtelenek megérteni és elfogadni, hogy az emberek negyedszerre is kétharmados bizalmat szavaztak Orbán Viktornak. Ahelyett, hogy kutatóközponthoz méltó módon ennek okait tanulmányoznák, a választókat és a körülményeket hibáztatják.

Ha így folytatják, 2026-ban is hasonló eredményre számíthatunk – vonja le a következtetést a Tűzfalcsoport oldalán olvasható írás.

A cikk kitér arra is, hogy a CEU rektora, Shalini Rendaria is kivette a részét a választási elemzésből: a Soros-egyetem podcastjében beszélgetett az országgyűlési választásról Tóka Gáborral. Tóka a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archívumának tudományos főmunkatársa, aki három évtizeden keresztül oktatott a CEU-n. Az április 27-én megjelent epizód betekintést nyújt abba, hogy miért választották újra Orbán Viktort.

Szóba került a választások előtti „egyenlőtlen versenyfeltételek” szerepe a választási törvények és a média dominanciája szempontjából, valamint az, hogy az ukrajnai háború hogyan kedvezett a kormánynak a beszélgetés résztvevői szerint. Az interjút annak vizsgálatával zárták, hogy mit jelenthet Orbán újraválasztása az Európai Unió számára. Ez csak egy rövid összefoglalója az adásnak, ha valaki késztetést érez arra, hogy végighallgassa, IDE kattintva megteheti.

A Tűzfalcsoport eredeti cikke pedig IDE kattintva érhető el.

Borítókép: a 2022-es parlamenti választás eredménye (Forrás: Választás.hu/képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.