Az LMP az SZDSZ szövegét mondja fel

A baloldal csökkentette a pedagógusok bérét, tizenötezer pedagógust bocsátott el, és több mint háromszáz iskolát zárt be.

Bákonyi Ádám
2022. 06. 07. 14:04
SOLTÉSZ Miklós; RÉTVÁRI Bence
Kismaros, 2022. március 31. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, kormánypárti képviselőjelölt (j) beszédet mond a Sváb Emlékezet Centrum (SEC) 61 millió forintos kormányzati támogatásból rekonstruált épületének ünnepélyes átadásán Kismaroson 2022. március 31-én. A SEC a magyar kormány támogatásával és a Kismarosi Falumúzeum Alapítvány által kidolgozott terv alapján valósult meg és a környékbeli sváb települések történeti anyagának ad helyet, valamint kulturális feladatokat is felvállal. Balról Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországon az állam a legrosszabb munkáltató – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Kanász-Nagy Máté.

Az LMP-s képviselő szerint a Fidesz „kizsákmányoló nagytőkésként” viselkedik a pedagógusokkal, éhbérért, halálra dolgoztatja őket, és a sztrájkjogukat is elveszi tőlük.

Kanász-Nagy Máté a pedagógusok bérének évi százezer forintos emelését sürgette, hogy azok megközelítsék az uniós átlagot.

Van annak egy diszkrét bája, hogy a Soros György által támogatott baloldal kizsákmányolókat emleget– reagált válaszában Rétvári Bence.

Az államtitkár emlékeztetett: az LMP-s politikus az SZDSZ szövegét mondta fel, miszerint az állam a legrosszabb gazda. Az SZDSZ idején még a Nemzeti alaptantervet is kiszervezték, azt éppen egy Soros-szervezetnek adták ki – tette hozzá. Rétvári szerint ha Kanász-Nagy elégedetlen az elmúlt tizenkét évben a pedagógusokért hozott intézkedésekkel, például az összességében több mint ötvenszázalékos béremeléssel, akkor meg kellene néznie, hogy mostani szövetségesei mit tettek korábban az ágazatért.

– A mostani szövetségesein kívül van-e bárki is, aki csökkentette a pedagógusok bérét? – kérdezte az államtitkár hozzátéve, hogy a baloldali kormányok ezenfelül tizenötezer pedagógust bocsátottak el, és több mint háromszáz iskolát zártak be. Rétvári Bence elismerte a pedagógusok jogos bérkövetelését, amit a kormány a gazdasági helyzet függvényében teljesíteni is fog.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.