Hernádi Zsolt: Ami a Corvinuson történt, az ízléstelenség

Hernádi Zsolt Mol-elnök reagált Jaksity György közgazdász kijelentésére, aki élesen bírálta Magyarország jelenlegi politikai helyzetét.

Forrás: INDEX.HU2022. 07. 30. 22:24
HERNÁDI Zsolt
Budapest, 2022. március 10. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csák János innovációs és kulturális miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány változtat a felsőoktatási felvételi rendszeren, és jóval több jogosítványuk lesz az egyetemeknek a hallgatók kiválasztásában, emellett megszűnik a nyelvvizsga-kötelezettség is.

Csák János a Mathias Corvinus Collegium (MCC) esztergomi fesztiválján pénteken arról is beszélt a Telexnek, hogy az intézkedést az alapítványi fenntartású egyetemek egyöntetűen támogatták.

Az innovációs és kulturális miniszter előadása után folytatott beszélgetésen – amelynek résztvevője volt Hernádi Zsolt Mol-elnök, Orbán Gábor, a Semmelweis Egyetem fenntartói alapítványának elnöke és Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója és a Design Terminal vezetője – szóba került Jaksity György közgazdász beszéde is, amit a Corvinus e heti diplomaosztóján mondott.

Az MCC beszélgetésén Hernádi Zsolt elmondta, hogy szerinte mindenkinek szíve joga, hogy elmondja a politikai véleményét, de a diplomaosztón tett kijelentések ízléstelenek voltak.

Mindenkinek szíve joga, hogy elmondja a véleményét, ha nagyobb publikumot akar, akkor hívjon össze egy sajtótájékoztatót. Ami viszont a Corvinuson történt, hogy a diplomaosztót valaki erre használja fel, az ízléstelenség. Ez olyan, mintha meghívnék valakit az esküvőmre buzdító beszédet mondani, majd arról beszélne, hogy itt a világvége, lépjetek be a politikai pártomba, mert én megváltoztatom

– nyilatkozta a Mol-elnök, aki szerint sajnálatosak a történtek - olvasható az Index cikkében.

A diplomaosztón Jaksity György közgazdász élesen bírálta – többek közt „kleptokráciának” is nevezte – a jelenlegi politikai berendezkedést Magyarországon. Azt nyilatkozta, hogy „a szocialista tervgazdaság és a haveri kapitalizmus sajátos keveréke jött létre”. Olyan kijelentést is tett, hogy „Magyarország beteg, a szó minden értelmében véve” – számolt be róla a Mandiner.

Borítókép: Hernádi Zsolt (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.