Szabó Bálint: Erkölcsi kötelességünk kiállni a pedagógusok mellett + videó

– A zászlónkra tűztük a pedagógusok követeléseit – mondta a Mediaworks–Hírcentrumnak Szabó Bálint, aki mezítláb adott interjút a Hősök tere mellett. Az országos gazdatüntetés főszervezője számos tiltakozó akció mellé szeretne odaállni.

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 08. 25. 15:34
SZABÓ BÁLINT _ FORRÁS MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM KÉPERNYŐKÉP
SZABÓ BÁLINT _ FORRÁS MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM KÉPERNYŐKÉP Forrás: MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM KÉPERNYŐKÉP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Bálint augusztus 20-ra szervezett demonstrációt, amire 1800 traktort vártak, majd amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a munkagépek nem érkeznek meg, lincshangulat alakult ki. Sokan szélhámossággal vádolták meg a szervezőt. Szabó a saját elmondása szerint azóta is a helyszínen van, ott is alszik. Viszont azóta már megérkezett egy traktor, ami után sok játéktraktort is felsorakoztattak. Szabó arról tájékoztatta a Mediaworks–Hírcentrumot, hogy ezeket néhány szimpatizáns hozta.

Szabó külön örömének adott hangot, hogy szerinte az akciójával  – ahol a kezdetekkor is csupán pár száz fő jelent meg – sikerült megmozgatni számos társadalmi csoportot.

Mint mondta, ő minden demonstrációt támogat, és kész bárkivel együttműködni, aki békés tüntetést szervez. Külön szót ejtett a pedagógusokról, hiszen erkölcsi kötelességének nevezte, hogy támogassa őket és a zászlajára tűzze követeléseiket, így a jövő héten esedékes tiltakozás mellé is beállt.

Mint emlékezetes, Szabó Bálint idén februárban azzal került a figyelem középpontjába, hogy a gyanú szerint a gazdákon akart nyerészkedni. Szabó cége, a Likvid Kontroll Kft. munkatársai állítólag arra próbálták rávenni a gazdákat, hogy tízszázalékos közvetítői jutalékot fizessenek a nekik járó agrártámogatások után.

Játéktraktorokkal lepték meg Szabó Bálintot a Fidelitas tagjai + videó

Elmondásuk szerint így a gazdatüntetés szervezői legalább egy-két mezőgazdasági járművet fel tudnak mutatni az érdektelenségbe fulladt akcióban. Tovább...

Borítókép forrása: Mediaworks–Hírcentrum képernyőfotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.