időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint nincs ok csüggedni

Szánthó Miklós: A baloldal akkor a legveszélyesebb, ha kedveskedni próbál a magyaroknak

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.09.14. 19:00 2022.09.14. 19:12
Szánthó Miklós: A baloldal akkor a legveszélyesebb, ha kedveskedni próbál a magyaroknak

Cseh Katalin és Ujhelyi István baloldali EP-képviselők is kijelentették, hogy megszavazzák a Magyarországot elítélő legújabb uniós jelentést – erre reagált az Alapjogokért Központ igazgatója a Facebook-oldalán. Szánthó Miklós szerint az Európai Parlamentbe küldött magyar politikusok azzal, hogy megszavazzák a hazug Gwendolin-jelentést, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók érdekeivel szemben cselekszenek.

Brüsszel elhibázott szankciói miatt vágtat az energia ára Európában, tízmilliók fizetik a hibás döntések árát, ám eközben a szankciópárti magyar és európai baloldali EP-képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló mesedélutánon adnak randevút egymásnak

– foglalta össze az Európai Parlament (EP) mai vitáján történteket a közösségi oldalán Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ igazgatója a bejegyzésében többször fikciós mesedélutánnak bélyegezte a mai tanácskozást, melyen a Gwendolin Delbos-Corfield francia baloldali képviselő által összeállított jogállamisági jelentéssel is foglalkoztak.

 

„A szerdai ülésnapon kongó padsorok, lézengő képviselők látványa fogadta azokat, akik belenéztek az egyre unalmasabb és érdektelenebb felszólalásokba” – jellemezte az EP hangulatát Szánthó Miklós. 

A jelentésről azt írta, hogy 

a Sargentinitől megörökölt súlyos tévedéseket, esetenként rágalmakat is tartalmazó irattal ideológiai természetű konfliktust kívánnak szítani a magyar kormány és az Európai Bizottság között.

A képviselő asszony fikciós jelentése megállapítja például, hogy Magyarország államformája immár nem demokratikus, hanem 

választásos önkényuralom.

„Teszi annak ellenére ezt a megállapítást, hogy a 2018-as, majd a 2022-es országgyűlési választásokat is külföldről érkező választási megfigyelők vizsgálódásai mellett bonyolították le. De a nemzetközi baloldal figyelmét a tények sosem zavarják össze” – emelte ki a jelentésből az Alapjogokért Központ igazgatója. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jelentés szerint Magyarországon az LMBTQ-közösség jogai egyre csak csökkennek, és a magyar kormány számára a nők ellenségnek számítanak. 

„A jelentés vitáján a fiatal generációt képviselni kívánó momentumos Cseh Katalin és a magát büszke magyar családapának valló Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt »hazafija« is kiemelte, hogy jár a magyar társadalomnak az európai uniós forrás, ennek ellenére

megszavazzák a Magyarországot elítélő brüsszeli jelentést. Jól látszik tehát, hogy egy tőről metszett baloldali akkor a legveszélyesebb, ha kedveskedni próbál a magyaroknak”

– vélekedett Szánthó Miklós. 

„A nemzetközi, a nyílt társadalom eszméinek elkötelezett baloldal és magyarországi ágenseik is pontosan tudják: a tét azért nagy, mert ha képesek ideológiai éket verni a megegyezésre törekvő magyar kormány és a szintén kompromisszumkésznek tűnő Európai Bizottság közé, akkor végre a nemzetközi baloldal megbüntetheti az általuk nem szívlelt nemzeti-konzervatív és keresztény politikát folytató Orbán-kormányt” – magyarázta bejegyzésében a helyzetet Szánthó Miklós. 

Az igazgató szerint az a tét az, hogy az Európai Parlament szélsőségesen baloldali része képes-e nyomást helyezni a bizottságra.

Bejegyzése végén az igazgató azt írta: 

Az Európai Parlament plenáris ülése holnap, csütörtökön szavaz a fikciós elemeket bőven tartalmazó, ideológiai pamfletről.

Ennek egyetlen célja az, hogy megfossza a magyar embereket 

a nekik járó uniós forrásoktól, mely többek között a pedagógusbér-emelés és az egészségügyi dolgozók fizetésemelésének a fedezetéül is szolgálna – hívta fel a figyelmet Szánthó Miklós.

Hozzátette: azzal, hogy a hazai baloldal képviselői ismételten a nemzetközi baloldal jármába hajtották fejüket, és csütörtökön megszavazzák a hazug Gwendolin-jelentést, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók érdekeivel szemben cselekszenek. „Lelkük rajta, csüggedni azonban mégsem érdemes.” 

Hol van már Rui Tavares, a nagy jelentéstevő? Na és Judith Sargentini, a másik nagy sztárjuk?

„Az Európai Parlamentben biztosan nincsenek. Ők ugyanis egyciklusos képviselők. Mi pedig – ahogy Wass Albert írta – maradunk. Míg a magyar választók bíznak a nemzeti-keresztény Orbán-kormányban, és szavazataikkal felhatalmazzák a cselekvésre, addig az folytatni fogja országépítő és nemzetgyarapító munkáját, akárhány fikciós mesedélutánon keresztül is szórakoztatja magát a nemzetközi, jól fizetett baloldal az Európai Parlamentben” – mutatott rá Szánthó Miklós. 

Borítókép: Szánthó Miklós (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.