időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Orbán Viktor: Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

Dollármédia: így kenyerezik le és irányítják a média dolgozóit a Soros-féle álcivil szervezetek

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu
2022.12.30. 09:11 2022.12.30. 09:22
Dollármédia: így kenyerezik le és irányítják a média dolgozóit a Soros-féle álcivil szervezetek

Jelentős részben a Soros-féle NGO-kon keresztül érkezik a nemzetközi dollármédiába a propaganda, amellyel a globális liberális elit a szuverenista országokat – köztük hazánkat – igyekszik lejáratni. A mélyen átpolitizált „jogvédő” szervezeteknek a legnagyobb nemzetközi lapoknál is megvannak azok az embereik, akik révén elhelyezhetik a különböző manipulált anyagaikat. A módszereik között szerepel a médiamunkások lekenyerezése, továbbá a konkrét pénzösszegek kifizetésén túl jellemzően hotel- vagy vacsorameghívásokkal is befolyásolják az újságírókat.

A magukat jogvédőnek nevező nem kormányzati szervezetek a saját krédójuk szerint a demokratikus értékeket igyekeznek megvédeni és népszerűsíteni, ám valójában az NGO-k fenntartói politikai fegyverként állítják hadrendbe ezeket az alakulatokat. Az eszközeik között a különböző médiamunkások lekenyerezése is szerepel, egyebek mellett fizetett utazásokkal, jó hotelekkel és éttermi ebédekkel vásárolják meg az újságírókat a különböző NGO-k, hogy az ő narratívájuk szerint jelenítsék meg a különböző országokat a nemzetközi médiában. Erről korábban több Soros-szervezet egykori vezetője is beszélt – hívta fel a figyelmet az Origó. 

Soros György. Forrás: Origó

A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen Andrej Nosko, a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) korábbi igazgatója egyebek mellett arról számolt be, hogy több alkalommal is fizetett egy-egy újságírónak az említett célból. 

Mint mondta, még az OSF vezetőjeként azért is felbérelt egy újságírót, hogy a közvélemény-kutató intézetük publikációját népszerűsítse.

Hozzátette, mivel kényes kérdés gázsit fizetni az újságírónak, ezért inkább „csak” a költségeket állják. Így amikor egy egész hónapra bérelt fel egy médiamunkást, összesen csaknem tízezer eurót tett ki az újságíró szállására, étkezésére, utazására, valamint a tolmácsolásként elszámolt összeg.

Nosko beszámolójából az is kiderül, hogy megvannak a jól bejáratott embereik az ilyen feladatokra. Például Andrew Connelly, aki korábban a migrációs válság kapcsán támadta a bevándorlást ellenző országokat, köztünk hazánkat is. Az egykori igazgató kitért arra is, hogyan hasznosíthatók azok az anyagok, amelyek nem férnek be a napi politikával foglalkozó olyan nemzetközi lapokba, mint a Politico vagy a Financial Times. Úgy vélte, ezeket a történeteket olyan magazinokban lehet elsütni, mint a New Europe, a Visegrád Insight vagy éppen a National Geographic. Kiemelt fontosságúnak nevezte, hogy az adott sztori megragadja a lapok figyelmét, s ezért szerinte akár kreálni is lehet a hírértéket.

Nick Thorpe, a BBC közép-európai tudósítója. Fotó: Földházi Árpád

Jeney Orsolya, a Soros-féle Amnesty International korábbi igazgatója ugyancsak arról beszélt egy másik Skype-interjúban, miként próbálják rávenni a külföldi sajtót, hogy a jogvédő szervezetek szája íze szerint írjanak bizonyos témákról.

Ha a külföldi média képviselői érkeznek Magyarországra, akkor kvázi VIP-személyekként kezeljük őket, különleges bánásmódot kapnak. Alapvető dolog például, hogy elmegyünk velük villásreggelizni, de ha kiadunk egy jelentést, akkor is megetetjük őket. Nagyobb valószínűséggel írják meg ezeket a dolgokat, ha van egy ilyen kommunikációs csomag

 – fejtette ki. 

Az egykori igazgató beszélt Nick Thorpe-pal, a BBC közép-európai tudósítójával folytatott együttműködéséről is.

Csak szólni kellett neki, hogy hé, figyelj csak, Nick, van itt valami, ami érdekelhet téged

 – idézte fel.

Az eredeti teljes írás Dollármédia: Így kenyerezik le és irányítják a média dolgozóit a Soros-féle álcivil szervezetek címen az Origó.hu oldalon olvasható. 

Borítókép: Soros György (Fotó: Brendan Smialowski)

Dollárbaloldal

Lelepleződhet Juhász Péter homályos ügylete

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.