Gyopáros Alpár: A falusi csok jövőre is segíti a családok vidéki otthonteremtését

A kormány bővítette az érintett települések körét is.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 12. 30. 10:40
null
2022.03.24. Budapest Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A falusi csok 2024. december 31-ig biztosan tovább segíti a családok vidéki otthonteremtését, ahogy a legfeljebb ötmillió forintos áfa-visszaigénylés lehetősége is tovább él

– jelentette be a jó hírt Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Facebook-oldalán, hozzátéve, módosult az érintett települések köre is, már igénybe vehető a falusi csok Berente, Dömös, Jászkisér, Kerekharaszt, Komádi, Köröm, Kunmadaras, Mezőhegyes, Mezőladány, Söréd és Tornyospálca településeken is. 

A kormánybiztos arról is beszélt a videóüzenetében, hogy a kormány a nehéz gazdasági helyzet és a háború okozta kihívások ellenére sem hagyja magára a családokat és a kistelepüléseket. Elmondta: három év alatt rendkívül örömteli eredményeket hozott a Magyar falu program otthonteremtési alprogramjaként a falusi csok. Ezért hangsúlyozta, 

igénylésének lehetősége 2024. december 30-ig továbbra is nyitva áll mindazok számára, akik falun képzelik el családjuk jövőjét. 

Gyopáros Alpár kiemelte: 2600 településen érhető el a jövőben is a meglévő ingatlanra vonatkozó felújítási és bővítési lehetőség, valamint továbbra is igényelhető az ingatlanvásárlást és a vásárolt ingatlan korszerűsítését segítő konstrukció.

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy az állami segítség már egy gyermekkel is számottevő, három gyerekkel pedig akár tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást jelent, amelyhez az eddigi kamattámogatott hitel szintén elérhető a jövőben is. Kitért arra is:

továbbra is igényelhető az áfa-visszatérítés lehetősége, amely akár ötmillió forinttal is segítheti a családokat. Mint mondta: az áfa-visszaigénylés független a gyermekvállalástól, azaz minden falusi csokos településen házfelújításon gondolkozó családnak segítséget jelent. 

Gyopáros Alpár elmondta: a falusi csokon keresztül eddig több mint 36 ezer család vidéki otthonteremtéséhez járult hozzá a kormány, csaknem kétszázmilliárd forint értékben. 

Határozott szándék, hogy azon 1200 település jelenlegi köre, ahol az elmúlt három év alatt megállt a népességcsökkenés, tovább bővüljön 

– mutatott rá a kormány intézkedéseinek céljára. 

Borítókép: Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.