időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Kubatov Gábor: A külvárosból származó főpolgármesterre van szüksége Budapestnek

Magyar Nemzet
2022.12.06. 22:20 2022.12.07. 08:04
Kubatov Gábor: A külvárosból származó főpolgármesterre van szüksége Budapestnek

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Ferencváros elnöke a Pesti Srácoknak beszélt többek között az orosz–ukrán háború hazánkra gyakorolt hatásáról, az ellenzék külföldi finanszírozásáról és az általuk képviselt zsákutca-politikáról. Az interjúban a jobboldal budapesti esélyei is szóba kerültek, és a baloldal miatt hiányzó nemzeti minimumról is beszélt a politikus, aki szerint az Európai Unióban hiányzik a karizmatikus vezető.

A helyzet megoldásának a kulcsa szerintem nem Európán belül, hanem az Egyesült Államokban keresendő

– mondta Kubatov Gábor a Pesti Srácoknak adott interjúban a háború befejezéséhez szükséges békekötésről, mely szerinte leginkább az USA-n múlik. Véleménye szerint azzal, hogy minimálisra csökkent a demokraták száma a szenátusban, a képviselőházból pedig kikerült egy háborúpárti demokrata politikus, Nancy Pelosi, lassú változás kezdődhet.

A kérdésre, hogy mikor jöhet el a változás, úgy felelt: az unió mostani vezetését elnézve az látszik, hogy nincs meg bennük a hajlandóság az elhibázott döntéseik felülvizsgálatára.

Hangsúlyozta: az elhibázott szankciós politika miatt Oroszország gazdaságilag jobban jár, mint a háború előtt. 

Mindeközben azzal a kérdéssel kell szembenéznünk, hogy lesz-e a kontinensnek elegendő olaj- és gáztartaléka, mert az a veszély fenyeget, hogy tartós hiány alakul ki. Egészen elképesztő ez a helyzet, az unió pedig nem hajlandó felülbírálni a rossz döntéseit, ami kifejezetten bosszantó

– fogalmazott Kubatov Gábor. 

Arról is beszélt: az unióból az erős vezetők hiányoznak, és nem gondolta volna, hogy Angela Merkelt vissza fogjuk sírni. Mint mondta: 2014-ben már volt egy konfliktus a Krímben, és Angela Merkel akkor nem avatkozott bele, így az unió is kimaradt a konfliktusból.

A guruló dollárok ügyéről elmondta: a döntő kérdés az, hogy vajon mit kértek a több mint hárommilliárd forintért cserébe. Hiszen, mint fogalmazott, olyan nincs a világon sehol, hogy valamiért fizetsz, de nem kapsz érte semmit. 

Kiderült, hogy ez a pártfinanszírozás mégsem mikroadományokból származott, hanem tizenegy embert dobta össze ezt a hatalmas összeget

– emlékeztetett.

A baloldalról szólva elmondta: sok türelem kell hozzájuk, semmit sem változtak, ugyanazok a szereplők ugyanazt a politikát folytatják 12 éve – emelte ki, hozzátéve: Gyurcsány Ferenchez kötődik. 

Mindig is ő volt a főnök, most is ő irányít. Nem tudnak megújulni, nincs innováció, és az látható, hogy se tehetségük, se igényük, se erejük nincs, hogy ezen változtassanak. Egészen elképesztő például, hogy a Momentum, egy fiatalokból álló párt beáll Gyurcsány ifjúsági tagozatának, a Jobbik pedig radikális jobboldali pártból Gyurcsány csatlósává vált, akik saját magukat szalámizták le.

– fejtette ki.

Kubatov Gábor arról is beszélt: meggyőződése, hogy külvárosból származó főpolgármester-jelöltre van szüksége Budapestnek.

Mint mondta, véleménye szerint az ott élőket így lehetne hitelesen képviselni. 

A jelenlegi balliberális vezetést elnézve azt mondhatom, hogy ennyire kétbalkezes főpolgármestere nem volt Budapestnek, még ha Demszky utolsó éveit nézzük, akkor sem. Az összkép borzalmas, kezdve a közlekedéssel, a BKV-val, a hajléktalanokkal, a koszos buszokkal és dugókkal együtt

– tette hozzá a politikus.

Borítókép: Kubatov Gábor, az FTC elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.