Deutsch Tamás: Meg kell változtatni a szankciós politikát

– Magyarország kormánya teljesítette a vállalását, létrejött a megállapodás Brüsszellel, 2023-ban Magyarország rendelkezésére állnak az uniós források, a mezőgazdaság továbbá eddig nem látott nagyságrendű támogatásokra számíthat – fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a nagyobbik kormánypárt EP-képviselői honlapjának adott interjúban.

Magyar Nemzet
Forrás: Fidesz-eu.hu2023. 01. 04. 15:34
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2021. november 14. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetõje beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Orbán-kormány teljesítette a vállalását: eredményes tárgyalássorozat végén létrejött a megállapodás Brüsszellel, így elhárultak az uniós forrásokhoz való hozzáférés útjából a jogi és politikai akadályok. 2023-ban Magyarország rendelkezésére állnak az uniós pénzek, a mezőgazdaság továbbá eddig nem látott nagyságrendű támogatásokra számíthat – mondta el Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselői honlapjának adott nyilatkozatában. A nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője hangsúlyozta, hogy a nekünk járó uniós forrásokhoz való hozzáférés történetének műfaja azonban nem vígjáték: továbbra is várható, hogy Brüsszelből újabb akadályokat akarnak gördíteni az uniós források tényleges felhasználásának útjába. 

– A lényeg azonban, hogy Magyarország minden vállalását teljesítette, az uniós források hazánk rendelkezésére állnak, a fejlesztési pályázatok kiírásra kerülhetnek

– rögzítette. 

Továbbá Deutsch Tamás kiemelte: a brüsszeli szankciós politika elhibázott, önsorsrontó, ezért azt meg kell változtatni, a szankciókat el kell törölni. Felhívta a figyelmet: azok az Európán kívüli hatalmi szereplők, akik a brüsszeli szankciós politika támogatói, a szankciók miatt az EU nemzetgazdaságait sújtó kibontakozó gazdasági válságokat, az elszálló energiaárakat és az egekbe szökött inflációt csupán járulékos veszteségnek tartják. 

– Itt az ideje, hogy Európa végre a saját érdekeit képviselje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, a szankciós politika elhibázott: nagyobb gazdasági károkat okoz az európai nemzetgazdaságoknak, mint a szankciók célzottjának. Legfontosabb feladatunk, hogy az Európai Parlamentben ahhoz a józan kisebbséghez tartozva hallassuk a hangunkat, amelyik amellett áll ki, hogy a szankcióknak véget kell vetni – emelte ki.

– Lelepleződött a brüsszeli korrupciós gépezet – jelentette ki a nemrég kipattant botránnyal kapcsolatban Deutsch Tamás. Megjegyezte, az összes eddig gyanúba keveredett EP-képviselő a szocialista frakcióhoz tartozik, Dobrevék és Ujhelyi, a dollárbaloldal frakciótársai.

– És ez csak a jéghegy csúcsa, brüsszeli források további EP-képviselők érintettségéről beszélnek

– hívta fel a figyelmet az EP képviselő. Hangsúlyozta: a brüsszeli korrupciós gépezetnek véget kell vetni. Szerinte kizárt, hogy brüsszeli bürokrácia és a brüsszelita politikusok ezt a számukra hatalmi-politikai szempontból hasznos rendszert megváltoztassák. 

– Ezen a rendszeren csak mi, európai választópolgárok tudunk 2024-ben változtatni. Akkor tudjuk felszámolni ezt a brüsszeli korrupciós gépezetet, ha nem azoknak adunk bizalmat a választásokon, akik eddig ezt a brüsszeli korrupciós gépezetet működtették. Optimisták lehetünk, ez a lelepleződés egy nagy európai fordulathoz vezethet 2024-ben

– emelte ki a delegációvezető.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a brüsszeli korrupciós botrány azután robbant ki, hogy Eva Kaili görög szocialista politikusnál, és más, hozzá közel álló személyeknél házkutatások sorozatát tartották, amelyeken összesen több mint másfél millió eurót, azaz 600 millió forintnyi készpénzt foglaltak le a rendőrök. Eva Kailit hónapok óta figyelték, mert azt gyanították, kenőpénzt fogad el Katartól, cserébe azért, hogy az Öböl menti állam számára kedvező gazdasági és politikai döntéseket vigyen át az Európai Parlamenten. Azóta az is kiderült, hogy Marokkó is érintett az ügyben, de az sincs kizárva, hogy újabb arab országok neve is felmerül majd. A hírek szerint a brüsszeli korrupcióban legalább hatvan uniós politikus lehet érintett, többségük szocialista vagy néppárti.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.