Kiderült: Szaniszló Sándor attól tartott, hogy fotózkodnia kell Láng Zsolttal

Ezért nem ment el az állami rezsitámogatásról szóló egyeztetésre a XVIII. kerületi polgármester.

2023. 01. 09. 8:41
null
20220831 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kaptunk egy ilyen megkeresést a Láng Zsolt úrtól, hogy egyeztetni szeretne az ellenzéki városokkal – ismerte el Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere. A gyurcsányista kerületvezetőnél Lévai István Zoltán fideszes önkormányzati képviselő kérdezett rá, hogy volt-e egyáltalán egyeztetni a kormányzati rezsitámogatásról. A kormánypárti politikus, aki egyébként a XVIII. kerületi országos egyéni választókerület fideszes elnöke is, egy videót is közzétett a párbeszédről, amelyben Szaniszló kifejtette: 

Mi azt kértük, hat kerület, hogy együtt fogadjon minket, mert külön-külön köszönjük szépen, nem kívánunk fotózkodni Láng Zsolt úrral, hiszen várható volt, hogy nem fogunk semmit kapni.

A DK-s kerületvezető megemlékezett arról, hogy voltak olyan polgármesterek, akik elmentek egyeztetni, köztük volt egyébként párttársa, Niedermüller Péter is, aki 300 millió forintnyi támogatást tárgyalt ki a kormány képviselőjével az általa vezetett VII. kerület számára. Az esettel kapcsolatban is Szaniszló Sándor (aki egyébként Gyurcsányék fővárosi frakciójának is a vezetője) magyarázkodott korábban, amikor azt mondta, Niedermüller már úton volt a tárgyalásra, amikor a DK-tól tájékoztatták arról, hogy külön-külön nem mennek tárgyalni. 

Láng Zsolt kormánybiztossal közös fotó egyébként sem a DK-s Niedermüller Péterről, sem más ellenzéki városvezetőről nem jelent meg.

Ahogyan arról beszámoltunk, a XVIII. kerületi polgármestert a kerület ellenzéki országgyűlési képviselője, Kunhalmi Ágnes is kritikával illette. Az MSZP társelnöke szerint igenis le kellett volna ülni tárgyalni a kormánnyal a helyiek érdekében. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.