Bagdy Emőke: A diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens szexuális tárgyként tekint a tinédzserekre

Nem szabad hagyni, hogy precedenst teremtsen a Krúdy Gyula általános iskola pedagógiai asszisztense, aki még kérkedik is azzal, hogy 15 éves gyermeket tart szeretőként. Nagyon erősen ellen kell állni az ilyen és ehhez hasonló deviáns viselkedést népszerűsítő irányzatoknak, hiszen a felnövekvő generációk testi-lelki egészsége a tét. Bagdy Emőke a Magyar Nemzetnek nyilatkozva kitért arra is, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztensnek már önmagában azért sem szabadna gyermekekkel dolgoznia, mert szuicid videót töltött fel a közösségimédia-oldalára, amit a ráadásul a kiskorúak is megtekinthettek.

Munkatársunktól
2023. 02. 15. 16:07
null
Mentor Program 20221107 Kazincbarcika Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyermekeknek még csak a közelébe sem szabadna engedni olyan embert, aki öngyilkosságra buzdító videót tesz közzé a közösségi médiában, hiszen már ez önmagában bűncselekmény – jelentette ki Bagdy Emőke a Magyar Nemzetnek. A neves klinikai szakpszichológus annak kapcsán nyilatkozott lapunknak, hogy a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense – a 15 éves fiú szeretőjével kérkedő pedagógus – egy olyan videót is feltöltött a közösségi média oldalára, amelyben a suicid hajlamairól és az élet értelmetlenségéről borongott, s amelyet a diákjai is láthattak.

Bagdy Emőke hangsúlyozta: 

semmiképpen sem szabad normálisnak tekinteni egy olyan beteg, deviáns szexuális kapcsolatot, amelynek egyik résztvevője egy 15 éves fiú, a másik pedig egy csaknem 40 éves férfi.

 – Fontos húzni egy vonalat és kiállni a hagyományaink, valamint az erkölcsi értékeink mellett, amelyekből semmi áron sem engedünk, hiszen az újabb generációk lelki egészsége a tét – húzta alá a professor emerita, hozzátéve: bűnnek tartja, amit a pedagógiai asszisztens művel a gyermekkel. Ha a kiskorút – folytatta – olyan befolyás éri, ami eltéríti a boldog életúttól, az egészséges kiteljesedést lehetővé tévő párkapcsolatoktól, azt úgy gondolom, hogy jogilag is szankcionálni kellene. Mint Bagdy Emőke kifejtette: tinédzser korban – és elsősorban a 14–18 év közötti életszakaszban – a gyermekek érzelmileg rendkívül kiszolgáltatottakká, bizonytalanokká válnak, hiszen a nemi hormonok termelődése is ekkor indul be, újfajta impulzusok tömegét hozva be az életükbe. 

– Emiatt pedig rendkívül fontos, hogy a kamaszok körül lévő felnőttek – különösen a pedagógusok – segítsenek nekik a természet rendje szerint eligazodni, ne pedig a különböző szélsőséges progresszív-liberális irányzatok divatja szerint szándékosan egy kisebbségi szexuális orientáció irányába tolják őket. 

Nem szabad hagyni, hogy rossz precedensek alakuljanak ki, mivel azokon már nagyon nehéz változtatni. A megengedő hozzáállás súlyos következményei sajnos már jól láthatók a kontinens nyugati felén, ahol a bárgyú, megtévesztett, nemzeti mivoltukat feladó kultúrák szolgaian követik a káros és életellenes trendeket – hangsúlyozta Bagdy Emőke, hozzátéve: ezért is tartja kiemelkedő jelentőségűnek a pedofília ellen is szigorúbban fellépő gyermekvédelmi törvénycsomag rendelkezéseit. 

 

A pszichológiatudomány kandidátusa azt is felháborítónak nevezte, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens minden erkölcsi és ízlésbeli számonkérést elutasít, hiszen pedagógussegédként az volna a dolga, hogy a személyisége egészével mutasson példát. 

– Ugyancsak elképesztő, hogy a pedagógia asszisztens nemcsak a 15 éves gyermekkel folytatott szexuális kapcsolata viszonylatában követel megértést, hanem még a deviáns, hedonista nézeteit is nyíltan hangoztatja, amelyek szerint csak a 15 és 19 év közötti korosztály izgatja, vagyis szexuális tárgyként tekint a tinédzserekre

 – mutatott rá a klinikai szakpszichológus, megjegyezve, hogy a deviáns magatartásformák népszerűsítése ellen egyebek mellett azzal lehetne fellépni, hogy felhívjuk a figyelmet, min mennek át az abuzáltak, és hogy komoly segítségre van szükségük az átéltek feldolgozásában.

 

Az iskola szülőknek küldött üzenete szerint a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens szemben vizsgálat van folyamatban, s annak lezártáig nem fog munkát végezni az intézményben.

 

A pedagógiai asszisztens botrányos kijelentései a politika és a civil szervezetek szférájából is számos elítélő reakciót váltottak. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője például egy Facebook-bejegyzésben úgy értelmezte a történteket, hogy megsértették és megtámadták a gyermekvédelmi törvényt, a Fiatal Családosok Klubja alapítója, Király Nóra pedig a pedofília törvényi meghatározásának módosítását sürgeti. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke erkölcsileg rendkívül aggályosnak nevezte a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens viselkedését. Figyelemre méltó, hogy több jogvédő szervezet – például a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért – cáfolta a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens azon állítását, hogy ők látnák el a jogi képviseletét az esetlegese rágalmazási perekben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.