Együttműködik az embervadászat magyar gyanúsítottja

Szabadon jöhet-mehet a február 9–11-i budapesti embervadászat kapcsán megalapozottan gyanúsított 42 éves D. Krisztina, aki baloldali aktivistaként ismert ellenzéki politikusok társaságában mutatkozott korábban. Az a tény, hogy semmilyen kényszerintézkedés nincs ellene, jelzi, együttműködik a nyomozóhatóságokkal. Információnk szerint online ismerkedhetett meg a később verésekben résztvevő külföldi radikális szélsőbaloldaliakkal.

2023. 03. 02. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg semmilyen kényszerintézkedés nincs a 42 éves D. Krisztina Ilona ellen, akit megalapozottan gyanúsít közösség tagja elleni erőszakkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya, tudta meg a Magyar Nemzet. A baloldali aktivistaként több ellenzéki politikus környezetében is feltűnő nőt a február 9–11-i budapesti embervadászat kapcsán fogták el 11-én, majd az illetékes nyomozási bíró letartóztatta. 

A jelek szerint a gyanúsított együttműködik a nyomozóhatósággal, és nem kell tartani megszökésétől, elrejtőzésétől, így a napokban szabadon engedték.

A rendőrség hivatalosan annyit közölt: a közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt folytatott eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van. A nyomozás során beszerzett újabb bizonyítékok elemzésének alapján a BRFK 2023. február 24-én előterjesztést tett a magyar állampolgárságú gyanúsított letartóztatásának megszüntetésére. A nőt szabadították, de a büntetőeljárásnak továbbra gyanúsítottja.

 

Lapunk információja szerint tisztázhatták, hogy a magyar gyanúsított miként került kapcsolatba az embervadászat külföldi – német, olasz és görög – résztvevőivel.

Állítólag e-mailben vették fel a kapcsolatot egymással. A becsület napja nevű szélsőjobboldali rendezvényt az interneten is meghirdették, a hirdetéseket Németországban, Olaszországban és Görögországban is olvasták szélsőbaloldali, köztük rendkívül radikális Antifa-csoportok is. E három országban a legerősebbek a fizikai erőszakot is alkalmazni hajlandó és időnként alkalmazó szélsőbaloldali szerveződések.

Úgy tudjuk, a meghirdetett budai várbeli megemlékezés ellentüntetőiként érkeztek a későbbi embervadászat résztvevői is, akikkel a magyar gyanúsított e-mail-kapcsolatban állhatott. Azt hogy D. Krisztina tudott-e a készülődő brutális verésekről, egyelőre nem tudjuk. Mindenesetre személyesen találkozhatott a későbbi verekedőkkel.

A bűncselekmény-sorozat felgöngyölítésére létrehozott nyomozócsoport a külföldi hatóságokkal szorosan együttműködve folytatja a további elkövetők azonosítását és felkutatását.

 

Ismert, a budapesti embervadászat miatt négy megalapozottan gyanúsítható embert fogtak el eddig a magyar rendőrök. Az illetékes nyomozási bíró letartóztatta - D. Krisztina mellett - a 38 éves olasz nőt, I. Selist és a 29 éves német Tobias E.-t. Bűnügyi felügyelet alá került a 25 éves német Anna C. M., akinek mindössze hetente kell e-mailben jelentkeznie a BRFK-n. Német lapok szerint a német hatóságok jelenleg is vizsgálják, hogy Edelhoff, valamint Anna C. M. milyen mélységű kapcsolatban állt a Bajorországban a közelmúltban elfogott két, szélsőbaloldali terroristagyanús alakkal, akik vonatrobbantásra készültek. 

A magyar nyomozók szerint  a 15 elkövető zöme külföldi, német, olasz, görög. A csoport egy része repülővel, egy másik vonattal érkezett. Budapesten kis csoportokban mozogtak és többször átöltöztek. Taxiztak, bárokba jártak és vásároltak. Nyilvánvalóan legalább néhányan részt vettek a várbeli ellentüntetésen. A magyar rendőrség több tucat kamerafelvételt gyűjtött össze az embervadászokról, és az anyagokat továbbította a német, osztrák és olasz hatóságoknak. Az olasz elfogott gyanúsított nő Milánóból, a német elkövetők Berlinből, Lipcséből és Jénából érkeztek. A fő elkövetőt, Tobias E.-t egy taxiban fogták el. Ő a hírhedt szélsőbaloldali német Kalapácsosbanda ismert tagja.

A BRFK további a bandához köthető három német állampolgárt köröz, Moritz Christian Leopold Schroeter mellett Clara Judith Wittkugel és Emilie Samira Dieckmann ellen adtak ki elfogatóparancsot.

Borítókép: Tobias E.-t egy taxiban fogták el (Forrás: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.