időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Békésen biciklizett egy nő Mélykúton, amikor valaki a semmiből hirtelen fejszével támadt rá

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség
2023.04.12. 12:41 2023.04.12. 12:53
Békésen biciklizett egy nő Mélykúton, amikor valaki a semmiből hirtelen fejszével támadt rá

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben. Az elkövető egy mélykúti utcában fejszével támadt egy kerékpárosra, míg az édesanyja irányába benzint locsolt, majd azt megpróbálta meggyújtani.

A vádirat szerint a mélykúti férfi még tavaly február 7-én reggel magához vette a fejszéjét, és a lakóhelyéhez közeli útkereszteződésbe ment. Itt kiállt az úttestre, és a fejszével a felé kerékpározó, ismeretlen nő feje irányába sújtott, miközben trágár szavak kíséretében azt kiabálta a sértettnek, hogy „most megöllek”. A sértett az utolsó pillanatban félrerántotta a kerékpár kormányát, így a fejsze az úttestbe csapódott. 

A csapás életveszélyes sérüléseket is okozhatott volna.

Egy hónappal korábban a vádlott édesanyja átment a fia házához, hogy átadja neki a leveleit. A férfi –  amint meglátta az udvaron az édesanyját – indulatossá vált, felkapott egy ötliteres benzineskannát, és abból a sértett irányába locsolt, miközben egy öngyújtót tartott a kezében. Amikor az édesanyja menekülni kezdett, a vádlott a benzint a kannából maga mellett csorgatva követte őt. 

Forrás: Ügyészség

A földre locsolt benzint megpróbálta meggyújtani, de az a havas talajon nem kapott lángra. Még aznap éjjel a férfi átment az édesanyja házához, és egy fejszével ráütött a bejárati ajtóra, amitől abban több, mint hetvenezer forintos kár keletkezett.

A vádlottnak felelnie kell továbbá azért is, mert 2021 októberében egy autó rendszámtábláját is leszerelte, valamint azért is, mert egy 2022 januárjában tartott kutatás során a házában kannabiszt találtak.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettével, kábítószer birtoklásának bűntettével, valamint rongálás és zaklatás vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza – írta az ügyészség.

Borítókép: Fotók a bűncselekmény helyszínéről (Forrás: Ügyészség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.